Sammenspilsledelse

Sammenspilsledelse er et af ledelsesfagene på den rytmiske uddannelse i Aalborg, et supplerende hovedfag på RM-uddannelsen, og endelig indgår faget også i AM-uddannelsen

Du lærer at igangsætte og lede forløb i rytmisk sammenspil med forskellige aldersgrupper og på forskellige niveauer. Du lærer også at agere i rollen som “band doctor”, så du kan fungere som konsulent for allerede eksisterende bands.

Undervisningen

I undervisningen får du ansvaret for et sammenspilshold og hjælper dine medstuderende med de roller, de skal udfylde. Desuden skal du undervise praktikhold, under kyndig vejledning fra konservatoriets sammenspilsundervisere.

I Sammenspilsledelse kommer du via det pædagogiske islæt til at reflektere over dit eget virke som musiker: Hvad er kreative processer, hvordan formidler vi dem, og hvordan bruger vi dem? Du lærer at blive opmærksom på processer, der tidligere var ubevidste.

Samtidig er der også en akademisk tilgang til det kreative, hvor du bliver “tvunget” til at italesætte din egen kreativitet.

Du kan vælge sammenspilsledelse på en af følgende uddannelseslinjer:

  • Rytmisk Musik (Aalborg): Fleksibel uddannelse med fokus på hovedinstrument, sammenspil, sangskrivning/komposition og undervisningsfærdigheder.
  • Rytmisk Musik (RM) (Aarhus): På RM-uddannelsen kan sammenspilsledelse vælges som et supplerende hovedfag
  • Almen Musikledelse (AM) (Aarhus): Fokus på hovedinstrument i kombination med pædagogiske færdigheder i elementær musikformidling, korledelse og sammenspilsledelse