Rytmisk

De rytmiske uddannelser på DJM spænder vidt, og vi hylder og bruger mangfoldigheden.

Læs mere

Stilarter kommer og går. Men der ér nogle vigtige musikalske og menneskelige elementer, der består!

Samtidig musik

Vi arbejder mest med samtidens musik. Derfor vil viden om historiske rødder og arbejde med håndværksmæssige traditioner naturligt indgå i mange sammenhænge og fag – men altid som en forudsætning for at du kan formidle dine fremtidige musikalske ideer bedst muligt og på måder, vi måske ikke kender til endnu.

Rytmisk musik kan godt være en solooptræden eller en begivenhed, hvor et ”jeg” er det centrale. I de fleste tilfælde handler det imidlertid om at du er i stand til at få etableret et ”vi” til koncerter, i undervisningen og i mange andre sammenhænge.

Du skal derfor øve dig i at kunne samarbejde med og udtrykke dig overfor en bred vifte af mennesker: Kolleger i musikbranchen, publikum, elever, forældre. Nogle med indgående faglig viden, andre blot med lyst og interesse, men uden særlige færdigheder eller viden.

DJM udbyder rytmiske uddannelser i både Aarhus, Aalborg og Holstebro.

Her kan du møde Carl og Mathis, blot 2 uger efter af de begyndte på DJM i Aarhus:

Og her fortæller en anden Carl om at være studerende på DJM i Aalborg:

Projektuger og koncerter

Som rytmisk studerende på DJM deltager du i forskellige projekter, hvor du skal ud at spille. Det kan være en turné til efterskoler, højskoler m.m., det kan være medvirken i Aarhus Festuge eller Aalborg Festivals, det kan være KONSert i Aalborg, Koncertcafé i Aarhus – og meget, meget mere.

Her er en video fra projektet “Livesession”, hvor de studerende fik instruktion i live optræden foran kamera:

Clinics

DJM får jævnligt besøg af store internationale kunstnere, som afholder clinics for og med de studerende. Blandt tidligere besøgende kan nævnes den bulgarske sanger Gergana Dimitrova, den græsk-amerikanske sanger og multiinstrumentalist Magda Giannikou, trompetisken Adam Rapa(US), den brasiliansk-amerikanske pianist Jovino Santos Neto, komponist James Darcy Argue (CA), saxofonister som Pierre Bertrand (FR), Jerry Bergonzi (US), Chris Speed (US) og Torben Snekkestad (NO), pianisten Pablo Held (DE), guitarist og producer Daniel Lanois (CA), bassisten Thomas Morgan (US), pianisten Lars Jansson (SE) og mange flere.

Fag

Du kan vælge mellem et eller flere af de nedenstående hovedfag, afhængig af uddannelseslinje.

Instrumentalfag/sang

(Det er også muligt at vælge andre instrumentalfag end de nævnte.)

Ledelsesfag/pædagogiske fag