Korledelse

Rytmisk Korledelse har en meget stærk profil på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor RAMA Vocal Center er internationalt anerkendt for en lang række uddannelser inden for området fra bacheloruddannelser, en selvstændig kandidatuddannelse, solistuddannelse, over inspirationskurser og videreuddannelser.

På denne side har du det fulde overblik over de forskellige muligheder.

Hvordan får man rytmisk kormusik til at lyde ‘rigtigt’ når det handler om pop, rock, jazz, gospel og improvisation? Mange kor og a cappella grupper møder denne udfordring i såvel prøver som ved koncerter inden for disse musikgenrer.

RAMA Vocal Center
Uddannelsestilbudene på det European Voices Award-winning RAMA Vocal Center imødekommer disse udfordringer, hvor studerende fra hele verden bliver undervist af et internationalt anerkendt team af undervisere, der sikrer det højeste pædagogiske og kunstneriske niveau.

Undervisningen faciliteres af skaberne bag ‘The Intelligent Choir philosophy & Vocal Painting’, ‘Singers’ Tools’, ‘Conductors’ Toolbox’, ‘Arranging & Interpretation Tools’, ligesom der undervises i bl.a. sangteknik, klaver, hørelære og teori, rytmisk træning (SSB) beatboxing og koncert design.

Kontakt
Hvis du har spørgsmål kontakt venligst centerleder og professor Jim Daus Hjernøe[email protected] 

(Korsangere og korleder-studerende demonstrerer Vocal Painting ved RAMA Festival i Aarhus 2019)

Selvstændig kandidat

Du kan specialisere dig i rytmisk korledelse på højt niveau gennem en selvstændig kandidatuddannelse:

Hovedfag – bachelor

På bachelorniveau kan du vælge rytmisk korledelse som hovedfag som et af de mulige ledelsesfag på uddannelseslinjen

På bachelorniveau indgår rytmisk korledelse som obligatorisk hovedfag på uddannelseslinjen

Hovedfag – kandidat

På kandidatniveau kan du vælge rytmisk korledelse som supplerende hovedfag på uddannelseslinjerne

Solist

Du kan specialisere dig i rytmisk korledelse på højeste niveau. En soliststuderende ved DJM gennemgår et toårigt uddannelsesforløb, som har til formål at uddanne musikere og komponister på højeste kunstneriske niveau. Solistuddannelsen sætter den studerende i stand til at udføre selvstændigt kunstnerisk udviklingsarbejde og tager sigte på et virke i det internationale musikliv.

Se solist-studieplanen i den samlede oversigt over alle rytmiske studieplaner her.

Videreuddannelser

Diplom- og masteruddannelserne i Rytmisk korledelse er deltidsstudier, som hver giver 60 ECTS og tager 2 år. Uddannelserne afvikles over 3 bootcamps (torsdag kl. 12 – lørdag kl. 17) i Aalborg hvert semester, og herimellem vil der være online vejledning.

Læs mere om masteruddannelsen her

Inspirationskursus – efteruddannelse

Inspirationskurset er beregnet til musikpædagoger og andre med minimum 2 års erhvervserfaring inden for musikuddannelser og korledelse. Hvert semester er niveaudelt og inkluderer 3 bootcamps (torsdag kl. 12 – lørdag kl. 17) og online undervisning efter aftale.

Læs mere om inspirationskurser her.

Gæster

Deltag som ekstra sanger på et eller flere kurser og oplev på egen krop de innovative metoder der undervises i på RAMA Vocal Center inden for rytmisk korledelse.

Læs mere her.

Sommerkursus 2020 (afholdes hvert andet år)

29. juni – 2. juli 2020

Appetizer fra 2018 her

Vocal Painting symposium 2021 (afholdes hvert andet år)

Appetizer fra 2019 her.

Datoer for Bootcamps i Aalborg

Boot camps er intensiv undervisning i rytmisk korledelse på Campus Aalborg. Studerende på deltid og kursister møder ind på 3 boot camps pr. semester fra torsdag kl. 12 til lørdag kl. 17.

Studerende på fuld tid møder ind fra mandag kl. 12 til lørdag eftermiddag og mødes på 8 boot camps pr. år.

Se oversigt over aktuelle datoer.

RAMA Vocal Center (UK)

Click here