Korledelse

Klassisk korledelse er en kandidatuddannelse (to år), der tilbyder specialiseret viden, færdigheder og kompetencer, så du kan begå dig som kor- og ensembledirigent på højt niveau.

Som studerende får du tid og plads til at fordybe dig i de dele af fagområdet, som særligt interesserer dig, og du bliver en del af et levende studiemiljø, der giver dig gode muligheder for networking, blandt andet gennem masterclasses, praktikker og oplevelser ud af huset.

Prøve-praktik

Det pædagogiske aspekt udforskes gennem et stort fokus på prøveteknik. Ud over dine egne projekter og ad hoc projekter på konservatoriet får du en gang om ugen mulighed for at arbejde med et særligt praktik-vokalensemble på højt niveau, ind imellem suppleret med et ensemble bestående af instrumentalister fra konservatoriet.

Optagelse

Ansøgere til uddannelsen har typisk en uddannelsesbaggrund som klassisk musiker eller en pædagogisk uddannelse som fx AM (Almen Musikledelse). Optagelse kræver en relevant bacheloreksamen og en bestået optagelsesprøve.

Hovedområder

Fagene på kandidatuddannelsen er opdelt i områderne:

  • Korledelse: fag, hvor du er udøvende, og fag der understøtter dette samt pædagogiske og teoretiske fag
  • Entreprenørskab: Fag og projekter, hvor du får færdigheder og kompetencer som iværksætter, leder af dynamiske processer og redskaber til karrierehåndtering
  • Kandidatprojekt: Foruden selve projektet vejledning og fag der forbereder dig på projektarbejdet

Solist (2 år)

Efter kandidatuddannelsen er det muligt at søge ind på en to-årig solistuddannelse (advanced postgraduate diploma). Uddannelsen kræver optagelsesprøve, og den afsluttes med en offentlig koncert. En soliststuderende ved DJM gennemgår et forløb, som har til formål at uddanne musikere og komponister på højeste kunstneriske niveau. Solistuddannelsen sætter den studerende i stand til at udføre selvstændigt kunstnerisk udviklingsarbejde og tager sigte på et virke i det internationale musikliv.

Studieplaner

Bachelor-, kandidat- og solistuddannelserne er nøje beskrevet i hver sin studieplan, som du kan finde her.