Akkompagnement, Groove & Improvisation

v. adjunkt Rasmus Birk

Adjunkt Rasmus Birk, der underviser i guitar og sammenspil ved DJM i Aalborg, har udviklet et online undervisningsmateriale i form af undervisningsvideoer og noder. Materialet er offentligt og frit tilgængeligt for alle guitarister – og for andre interesserede.

I samarbejde med kolleger fra Saint Louis College of Music i Rom har Birk skrevet og indspillet otte numre i forskellige rytmiske genrer med et særligt fokus på guitarpartierne og på et uddannelsesmæssigt udbytte. Hvert nummer er tilgængeligt som en live performance video – og som en videolektion specifikt for guitarister. De pædagogiske videoer giver indblik i en lang række aspekter af (guitar-) teknik, lyd, æstetik, osv.  Birk har inddraget feedback fra studerende i processen for at optimere formidlingen i de pædagogiske videoer.

Guitarpartierne er omhyggeligt transskriberet og kan ligeledes frit downloades som pdf. Sværhedsgraden er fra mellemniveau til avanceret. Materialet egner sig både til selvstudium og som materiale for guitarundervisere, der søger nyt, udfordrende stof til deres elever.

Hele materialet kan frit tilgås fra Rasmus Birks hjemmeside:
https://www.rasmusbirk.com/foku/#foku2

Se sangen When I think of you live med Karen Grarup og den tilhørende videolektion


Se også Rasmus Birks poster Accompaniment, Groove & Improvisation om projektet: