Ukrudt

- et musikalsk herbarium

v. Lektor Frederik Munk Larsen

Ukrudt – et musikalsk Herbarium
UKRUDT er en musikalsk samling af miniaturer for solo guitar, der på hver sin måde tager navn og inspiration fra den del af den vilde natur vi kalder ukrudt.

Kompositionsstuderende fra på Musikhøjskolan i Göteborg og Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus har i efteråret 2023 og i januar 2024 afholdt workshops med guitaristen Frederik Munk Larsen og komponisten Malin Bång. I foråret 2024 afsluttes kompositioner og stykkerne opføres ved koncerter fra maj og henover sommer 2024.

Ved de indledende workshops arbejdedes der især med guitarens forskellige klanglige og teksturale muligheder, spilleteknikker og komponisternes første musikalske ideer og skitser.

Over 2 dage i Göteborg 30. og 31. januar var der et særligt fokus på videreudvikling af værker samt forbindelsen imellem de valgte planter og de musikalske ideer.

Værkerne uropføres ved en koncert i Göteborg i Örgryte Nya Kyrka den 7. Maj 2024 og spilles efterfølgende i sommerende 2024 ved koncerter i Danmark. Værkerne superviseres løbende og uropføres samlet ved koncerter i 2024. Grafisk materiale til brug ved plakater og programhæfte udarbejdes af billedkunstner Kamilla Ask Holm Jørgensen.

Se koncertprogram her.

Komponister og arbejdstitler:
Jakob Malmfors: “Reynoutria” /Reynoutria Japonica
Daniele Parati : “Like Wind in the Heaths – Grass”
Emil Alsenfors: “Cracking through pavement”
Nils Mohlin: “Forgotten Garden” / Svinmålla, Chenopodium album”
Gustav Syréen: “Et Brandgult löv föll på din Axel” /Dandelions decaying
Mercedeh Gholami Tafti: “Par Siavushan” / Adiantum Capillus-veneris”

Se nodeeksempler neden for

De medvirkende i projektet (fra workshop)