The Augmented Orchestra

- udviklingssamarbejde mellem DJMs skabende uddannelser i hhv. Aarhus og Aalborg

Et fælles kunstnerisk udviklingsprojekt af

Sofus Forsberg
Timelærer, elektronisk komposition, live performance, programmering og akustik/signalbehandling

Henrik Munch
Studielektor, Elektronisk komposition

Jens Chr. Chappe Jensen
Professor, saxofon, sammenspil, komposition

Formålet med dette kunstneriske udviklingsprojekt er, over en 2-årig periode, at udbygge samarbejdet mellem afdelingerne på DJM og skabe konkrete koncertprojekter for større ensembler og elektronik, der kan udvikle ideer på tværs af studieretninger.

Vi vil udover at skabe egne værker, hjælpe de studerende med at lave nyskabende værker af høj kvalitet, hvor de også selv har mulighed for at være medvirkende performere.
Der arbejdes på begge afdelinger frem mod koncerter i slutningen af hvert semester.
Så vidt muligt vil processerne blive integreret i den øvrige undervisning så som ensemblespil, big band og (elektronisk) komposition, live performance og orkesterledelse, ligesom valgfaget ”augmented orchestra” vil virke som et naturligt eksperimentarium, hvor vi eksperimenterer med at supplere og udvide instrumenternes udtryk og klanglige perspektiver gennem musikteknologi. Mulighederne for at kunne interagere med dette live som instrumentalist er spændende, og den elektroniske musiks virkemidler får samtidig gavn af gestik og en mere fysisk tilgang.

Projektets afsluttende koncerter bliver med de to professionelle ensembler Aarhus Jazz Orchestra og Nordkraft Big Band, som begge gerne vil samarbejde omkring opførelsen af ny musik.

Koncertliste:

11. maj 2021 koncert med Augmented Orchestra kl, 20 i Rytmisk Sal, Aarhus
19. og 20. april 2022 koncerter i Aarhus og Aalborg med ensembler fra begge campus

Videoeksempler

Se poster for The Augmented Orchestra fra DJM’s FoKu-seminar, 2023