Bigband Stories

- ny musik for Bigband

Kunstnerisk projekt v. docent Martin Granum

Niels Hausgaard møder Vince Mendoza … eller … det gør de jo ikke, men hvordan vil en bigbandkoncert lyde, hvis man nu forsøgte at kombinere det de står for? Altså: blændende humoristisk formidling og grammy vindende bigband-musik.

Den opgave har Nordkraft Bigbands guitarist, Martin Granum stillet sig selv og i den forbindelse stillet sig selv spørgsmålene:

  • Hvordan skriver man musik?
  • Hvordan strukturerer man en komposition til et bigband?
  • Hvor finder man inspirationen til at skabe?

Martin Granum, har vendt sin kompositoriske proces på hovedet ved at starte med ”den gode historie” og bruge dén som afsæt for at skrive musik for Nordkraft bigband. Det er der kommet en hel samling groovy, swingende, humoristiske og smukke bigbandnumre ud af. Musikalsk vil vi besøge berømte nordjyske lokaliteter som Råbjerg Mile (hvor udvalgte afsnit af Star Wars i øvrigt er optaget!), Skagen (i uge 29, den såkaldt ”Hellerup uge”. Dét kan godt give lidt sammenstød. Både musikalsk og i Skagen…). Vikingerne på Lindholm høje har også fået deres eget stykke musik og desuden bearbejder Martin Granum udvalgte barndomstraumer i numre som ”The Monster from the deep”, ”broken speedos” med mere …

Musikken uropføres mandag den 3.april klokken 19.30 i Studenterhuset, Gammeltorv 10, 9000 Aalborg

Koncerten er Nordkraft Bigbands optakt til at gå i studiet for at indspille musikken. Den bliver udgivet senere på året. ”Bigband stories” har i øvrigt modtaget støtte fra  Statens Kunstfond og Det Jyske Musikkonservatorium.

Se Martins video hvor han præsenterer musikken

Se og hør Martin fortælle om musikken til Week 29

Hør Martin fortælle om tilblivelsen af nummeret Life

Se Martins poster fra DJM’s FoKu-seminar, 2023