Concierto de Scheherazade

Nyt værk for bigband, kammerorkester, nay & oud

Jens Chr. Chappe Jensen, lektor

Concierto de Scheherazade er skrevet med inspiration fra historien om Scheherazade, der redder livet ved at mestre fortællekunsten. I løbet af tusind og én nætter fortæller hun hver nat så smukt, så spændende og så uafsluttet en historie med så brat en cliffhanger, at Sultanen må have fortsættelsen med og lader hende leve en nat mere, og én til, og tusind, indtil kong Shahriyar ender med at blive forelsket i den fantasifulde eventyrfortæller.

“Concierto de Scheherazade” blev uropført v. Vinter Jazz onsdag 22/2 2017 på “Værket” i Randers med efterfølgende koncerter i Amager Bio, Musikhuset Aarhus samt “Mejeriet” i Lund (SE) af Blood Sweat Drum + Bass & Randers Kammerorkester.

Fra programnoterne:
“Concierto de Scheherazade” er et originalt og nyskabende orkesterværk , som bygger bro mellem vestlig og mellemøstlig musikkultur.
I kraft af sammensætningen af orkestertyper, brugen af åbne, improvisatoriske forløb, harmonik og æstetik fra vestlig nutidsmusik samt elektroniske lydkilder som en moderne kontrast til det mellemøstlige islæt vil koncerterne forhåbentligt kunne give lytteren en helt enestående og mangfoldig orkesteroplevelse.

Se videooptagelse af Ishafan My Dream og lyt til liveoptagelser af tre af stykkerne (kolonnen til højre)

Fuldt partitur kan tilgås via dette link.

Et klik på billedet herunder åbner en gennemgang af metoder og virkemidler, der er indgået i udarbejdelsen af suitens 1. sats.

Se endvirdere Chappes poster fra Mini-konference 2017.