déjà vu

Albumudgivelse med kompositioner og fortolkninger af docent Karsten Aaholm

Karsten Aaholm har i efteråret 2019 udgivet albummet ‘déjà vu’ med seks egne kompositioner samt instrumentale fortolkninger af to danske sange. Udgivelsen er resultatet af et kunstnerisk udviklingsprojekt i regi af DJM. Musikken kan beskrives sådan her:

Musikken er instrumental – og bygget op omkring Karstens guitarlyd – med tydelige danske rødder i sin nedtonede og jazzede atmosfære. Samtidig bærer den vidnesbyrd om de musikalske påvirkninger, Karsten har været så heldig at få i løbet af sit musikalske liv, fra The Beatles, over country, groovy blues og surf til guitarister som Bill Frisell og John Scofield.

Udgivelsen er Karstens bud på instrumentalmusik fjernt fra den hurtige, rastløse og komprimerede musik, man hører på de kommercielle stationer. Håbet er, at den også vil nå ud til folk, der ikke normalt lytter til instrumental musik med god plads til musikernes udfoldelse.  Inspirationen og lydidealet er fra 1970’erne, dengang man satte en lp på og hørte den fra ende til anden, indtil pladen var tyndslidt.

Den unikke konstellation af musikere er nøje udvalgt fra forskellige musikalske universer og har aldrig spillet sammen før, fordi de normalt begår sig i så forskellige stilarter som americana, nordisk jazz og afro:

Karsten Aaholm (guitar): Karstens har spillet i utallige sammenhænge inden for jazz, rock og alt det ind imellem og undervist på konservatoriet i snart 25 år. Først nu er tiden moden til at springe ud med et album i eget navn. Karstens kompositioner og personlige guitarspil er inspireret af stilarter som jazz, country, blues og twang.

Morten Ramsbøl (bas): Mest kendt fra den internationale jazzscene (f.eks. Jacob Karlzon Trio)  som en allestedsværende ankermand med den gode lyd og det fede groove.

Simon Eskildsen (Rhodes/orgel): Simon har – helt fortjent – lige modtaget ‘Aarhus Jazz Talent 2019’ prisen, og han er helt sikkert en af de mest spændende unge pianister i Danmark. Simon er aktuel med sin egen trio og i mange andre sammenhænge, herunder i sit spraglede storband AddisAbbaBand.

Peter Dombernowsky (dr/perc): Peter er mest kendt fra sit lydhøre og swingende trommespil i DeSoto Caucus og som manden bag Peter Sommer og Michael Falck, men han har også en baggrund i cubansk percussion. Begge dele drager vi fordel af her.

Hør uddrag af tre af numrene.

Hjerteslager (Komp: Karsten Aaholm; udddrag)

Sæsonen er slut (Komp: Billy Cross/C.V. Jørgensen; uddrag)

Introvert -Extrovert (Komp: Karsten Aaholm; uddrag)