GuitarRama Jazzical

Lektor i rytmisk guitar ved Det Jyske Musikkonservatorium, Jens Christian Kwella, har komponeret en række duetter for klassisk guitar og rytmisk el-guitar.

Jens Christian Kwella, lektor

Musikken er inspireret af hele guitarens historie, fra folkemusik over klassisk til jazz og rock. Stykkerne benytter en lang række forskellige spilleteknikker, og der er såvel gennemkomponerede passager som improviserede afsnit, hvor de to guitarister improviserer ud fra hver deres musikalske baggrund.

Kompositionerne undersøger mulighederne for at komponere for to guitarer på tværs af genrer og er et såkaldt Kunstnerisk Udviklingsprojekt (KUV) for Jens Christian Kwella. Kwella kalder projektet for ”GuitarRama Jazzical”, og kompositionerne er udarbejdet i samarbejde med lektor i klassisk guitar Frederik Munk Larsen.

Det færdige projekt blev præsenteret ved flere koncerter med Munk Larsen og Kwella i løbet af foråret 2019, første gang den 10. marts for Jazzselskabet i Aarhus (i Salonen, Grønnegade 61B kl. 15.30) og igen d. 27. marts ved Aalborg Internationale guitarfestival. Det er så vidt vides første gang, der komponeres og opføres guitarduetter for denne konstellation.

Et hæfte med noder til kompositionerne kan downloades her.