Fini Henriques

Sange, romancer og ballader for sang og klaver, Vol. 2 er en CD-udgivelse der indspilles i forlængelse af Sange, romancer og ballader for sang og klaver, Vol. 1. Albummet vil som Vol. 1 indeholde 25 sange af komponisten Fini Henriques (1867-1940). Forlaget Classico ønsker at udgive begge produktioner på én gang, og en dobbelt release forventes i begyndelsen af efteråret 2015.

Lars Thodberg Bertelsen, docent (Baryton)

Med Thomas Tronhjem (klaver).

Om Henriques og sangene

I Gerhardt Lynges bog Danske komponister i det 20 århundredes begyndelse (1917) står bl.a. i afsnittet om komponisten og violinisten Fini Henriques: ” …og som det var hans Natur at spille, var det ogsaa at komponere. I 14-15 aars Alderen var hen saaledes Mester for en Børnesymfoni, som han selv dirigerede Opførelsen af ved et større Selskab engang i Forældrenes hus paa Gamle Kongevej. Ved Bordet holdt Herman Bang i den anledning en tale for Fini, og han spåede ham en betydelig fremtid som musiker. Og Herman Bang tog jo ikke fejl i det”.

Netop Herman Bang har skrevet teksten til de to spændende sange i Opus 22, Jeg elsker dig som Havet og Naar i de lange Nætter. Her fornemmer man kvaliteter som man tidligere fandt hos f.eks. Schumann og Heise. Disse sange samt Opus 8 (fem sange)og Opus 23 (fire sange) med hhv. digte af Aarestrup/Hertz og Sophus Michaelis er bl.a. at finde på Vol.2. I sidstnævnte cyklus vil man bl. a. kunne høre de meget dramatiske sange Sivkonge og Had.

Se Lars Thodbergs poster fra mini-konferencen 2015: