Masteruddannelse i Rytmisk korledelse (M-RK)

60 ECTS – deltidsstudium

Bemærk at den engelske betegnelse for denne uddannelse er Professional Master

RAMA Vocal Center ved Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) i Aalborg har en meget stærk profil og er internationalt anerkendt som et førende center i Europa for innovation, uddannelser, videreuddannelser og digital læring på højeste niveau inden for rytmisk korledelse.

“Hvordan får man kormusik til at lyde rigtigt når det drejer sig om pop, rock, jazz, gospel, world, improvisation og vocal painting? Det er en udfordring mange kor og vokalgrupper støder på i såvel prøvesituationer som ved koncerter, når disse genrer skal performes.”

Masteruddannelsen i rytmisk korledelse giver dig svarene på denne udfordring, hvor kordirigenter fra hele verden kommer til RAMA Vocal Center i Aalborg som studerende for at blive undervist af et lærerteam i særklasse:

  • ‘The Intelligent Choir Philosophy & Vocal Painting’ – udviklet af professor Jim Daus Hjernøe
  • ‘Singers’ Tools’ – udviklet af adj. professor Peder Karlsson
  • Conductors’ Toolbox – udviklet af adjunkt Jesper Holm
  • ‘Arranging & Interpretation Tools’ – udviklet af adjunkt Malene Rigtrup
  • Desuden fællestimer, fælleskor, undervisning i sang af Sus Steensig, stemmeteori af Signe Højmark, klaver af Jens Nørholm, hørelære/teori af Martin Granum, move & groove af Lene Nørgaard, pædagogik af Øyvind Lyngseth, beatboxing af RoxorLoops og koncert design af Astrid Vang-Pedersen.

Om uddannelsen

M-RK er for musiklærere og andre med en bestået musikuddannelse indeholdende korledelse på bachelorniveau eller tilsvarende kvalifikationer samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring med korledelse.

Hovedvægten i uddannelsen ligger på opkvalificering af pædagogisk og kunstnerisk virksomhed inden for rytmisk korledelse på videregående internationalt niveau. Uddannelsen er professionsbaseret og ser studiekompetence som væsentlig for erhvervskompetencen.

Opbygning

Uddannelsen gennemføres som et deltidsstudium á fire semestre og udgør samlet ét studieårsværk på 60 ECTS. Uddannelsen kommer til at foregå på konservatoriets afdeling i Aalborg samt via online videokonferencer.

I praksis betyder det at man som studerende har 3 koncentrerede undervisningsforløb per semester i 2 år på boot camps i Aalborg, der løber fra torsdag-lørdag (find datoer nederst på siden). Herimellem mødes man ofte i studiegrupper via online videokonferencer, hvor man på baggrund af videooptagelser af praktik med eget kor får supervision og feedback af sine undervisere og medstuderende.

Studieplan

Studieplan, klik her

Generel information

Ansøgningsfrist, ansøgning, egenbetaling m.m. klik her

Optagelseskrav

En detaljeret beskrivelse af optagelseskravene  finder du her

Tidsplan

  1. Elektronisk ansøgning med relevante uddannelsespapirer udfyldes inden ansøgningsfristen d. 14. april 2020 (ingen video, dette er blot tilmelding til optagelsesprøve).
  2. Senere (TBA) er der online fællesmøde med yderligere information om aflevering af opgave/video og selve optagelsesproceduren.
  3. Derefter (TBA) modtager du den tilstillede opgave, som skal afleveres i en videooptagelse (se mere under optagelseskrav).
  4. Optagelsesprøven finder sted i maj via internettet (interview, klaver og sangprøve).

Alt information modtages per e-mail fra Anne Vilsen.

Datoer for boot camps

Alle datoer findes her

Kontakt

Centerleder, professor Jim Daus Hjernøe

RAMA Vocal Center