Masteruddannelse i Rytmisk korledelse

Masteruddannelsen er for musiklærere og andre med en bestået musikuddannelse indeholdende korledelse på bachelorniveau eller tilsvarende kvalifikationer samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring med korledelse.

60 ECTS – en uddannelse på deltid over 2 år

Bemærk at den engelske betegnelse for denne uddannelse er Professional Master

Uddannelsen er tilknyttet RAMA Vocal Center, som er et internationalt anerkendt center for ‘Innovative Choir Directing’, under ledelse af professor Jim Daus Hjernøe.

Uddannelsen

Hvordan får man rytmisk kormusik til at lyde ‘rigtigt’ når det handler om pop, rock, jazz, gospel og improvisation? Mange kor og a cappella grupper møder denne udfordring i såvel prøver som ved koncerter inden for disse musikgenrer.

Uddannelsen imødekommer disse udfordringer, hvor studerende fra hele verden bliver undervist i et internationalt miljø af et dygtigt team af undervisere, der sikrer det højeste pædagogiske og kunstneriske niveau.

Studieplan

Studieplan, klik her

Undervisere

Underviserteamet har referencer til både Bobby McFerrin, The Real Group, Touché og Vocal Line og med de bedste gæsteforelæsere inden for bl.a. beatboxing og koncert design.

Desuden fællestimer i fælleskor, undervisning i sang, stemmeteori, klaver, hørelære/teori a, move & groove, pædagogik, og gæsteundervisning i f.eks. beatboxing og koncert design.

Struktur

Uddannelsen gennemføres som et deltidsstudium á fire semestre og udgør samlet ét studieårsværk på 60 ECTS. Uddannelsen kommer til at foregå på campus samt via online videokonferencer.

I praksis betyder det at man som studerende deltager fysisk på campus på 3 bootcamps per semester i 2 år, der løber fra torsdag-lørdag (find datoer nederst på siden). Herimellem mødes man mandag formiddage til supplerende online undervisning.

 

Optagelseskrav

Se optagelseskravene her (på engelsk)

Optagelsesprøven er tilrettelagt således, at den giver det bredest mulige billede af ansøgerens musikalske baggrund og pædagogiske færdigheder. En del af undervisningen foregår via internettet, hvor studerende og undervisere mødes fra forskellige lande, hvorfor optagelsesprøven naturligt kan afvikles via internettet.

Prøven består af 2 dele

Del 1: Korledelse (30 minutter). Ansøgeren arbejder med eget vokalensemble på mellem-/videregående niveau, bestående af minimum 12 sangere og mindst 4-stemmigt. Prøven dokumenteres via videooptagelse.

Del 2: Samtale, sang- og klaverprøve (30 minutter). Det er valgfrit om man vil møde op eller afvikle del 2 via videokonference.

Datoer for boot camps

Alle datoer findes her

Kontakt

Spørgsmål kan stilles professor Jim Daus Hjernøe på [email protected]

 

RAMA Vocal Center