image description

Malene Rigtrup

Adjunkt, Rytmisk Korledelse

Malene Rigtrup er en af hovedunderviserne i fagene Rytmisk Korledelse og Vokal Arrangement på afdelingerne i både Aarhus og Aalborg (RAMA Vocal Center). Hun har undervist på Det Jyske Musikkonservatorium siden 2002.

Malene har som vokal-arrangør skrevet musik til en lang række vokalgrupper og kor i hele Europa, heriblandt Rajaton, Vocal Line, Vox11 og Bonner Jazzchor. Hun er desuden tilknyttet forlagene www.musikalspezial.de (Tyskland) og www.chorusonline.com (Holland). Malene har, i samarbejde med Morten Kjær og Ørehænger, udgivet flere undervisningsbøger om kor-metodik samt diverse nodeudgivelser.

Malene har igennem de sidste 15 år lavet utallige workshops for kor og korledere i hele Europa. Hun var i 10 år sanger og co-leder i det banebrydende aarhusianske kor Vocal Line. Som sanger og sangskriver har Malene udgivet ep’en Not Later Love med sine egne kompositioner.

Malene har desuden, siden 2002, været ansat på Aarhus Musikskole som underviser i solo-sang og som dirigent for elite pigekoret Maestra.