image description

Malene Rigtrup

Lektor, Rytmisk korledelse og vokal arrangement

Malene Rigtrup er en af hovedunderviserne i fagene Rytmisk korledelse og Vokal arrangement/- komposition på afdelingerne i både Aarhus og Aalborg (RAMA Vocal Center). Hun har undervist på Det Jyske Musikkonservatorium siden 2002.

På DJM har Malene stået i spidsen for flere udviklingsprojekter (FOKU), bl.a. “The Composing Conductor” – et kombineret kunsternisk og pædagogisk udviklingsprojekt om skabelse af nye, idiomatiske korværker i samarbejde med studerende samt undervisningsmateriale dertil.

Malene har stor interesse i udviklingen af nyere salmer og  samarbejder med bl.a. Janne Mark og Iben Krogsdal. På DJM har hun ledet det kunsteriske udviklingsprojekt “Syng for alverdens urolige hjerter”, som havde til formål at udvikle vokalarrangementer i grænselandet imellem “rytmisk” og “klassisk” stil.

Som vokal-arrangør har Malene skrevet musik til en lang række vokalgrupper og kor i hele Europa, heriblandt Rajaton og Vocal Line. Hun er desuden tilknyttet forlagene Musikal Spezial (Tyskland) og Chorusonline (Holland). Malene har, i samarbejde med Morten Kjær og Ørehænger, udgivet flere undervisningsbøger om kor-metodik samt diverse nodeudgivelser.

Igennem de sidste 20 år Malene lavet utallige workshops for kor og korledere i hele Europa. Hun var i 10 år sanger og co-leder i det banebrydende aarhusianske kor Vocal Line. Som sanger og sangskriver har Malene udgivet ep’en Not Later Love med sine egne kompositioner.

Desuden har Malene siden 2002, været ansat på Aarhus Musikskole som underviser i solo-sang og som dirigent for elitekoret Maestra.