RAMA Vocal Center

Inden for rytmisk korledelse indtager RAMA Vocal Center en prominent position både nationalt og internationalt, siden det blev etableret i 2006 ved Det Jyske Musikkonservatorium. Centret spiller en betydelig rolle i at fremme den pædagogiske og kunstneriske udvikling inden for denne genre, faciliteret af skaberne bag filosofien The Intelligent Choir og Vocal Painting, Singers' Practice Toolbox, Conductors' Toolbox og Arranging & Composing Toolbox.

RAMA Vocal Center ved Det Jyske Musikkonservatorium har etableret sig som en førende institution inden for undervisning og udvikling af rytmisk korledelse. Siden 2006 har undervisningsteamet dedikeret sig til at udforske og udvikle dette specialiserede fagområde. Deres arbejde har været afgørende for at opnå en dybere forståelse af de forskellige praksisser inden for rytmisk korledelse og har medvirket til en betydelig vækst i viden og ekspertise på området. Deres indflydelse har også strakt sig ud over landets grænser og haft en global betydning for udviklingen af rytmisk kormusik.

Undervisningsteamet på RAMA Vocal Center består af erfarne og visionære pionerer, der hver især er anerkendte eksperter inden for deres områder. De bidrager til undervisningen med deres omfattende erfaring, ekspertise og innovative undervisningsmetoder. Deres indsats er værdsat både på musikkonservatoriet og i det bredere internationale kormiljø.

RAMA Vocal Centers omdømme for at levere undervisning og kunstnerisk udvikling på et højt internationalt niveau tiltrækker studerende og fagfolk fra hele verden, der ønsker at følge med i udviklingen inden for rytmisk korledelse. Studieprogrammet fokuserer på at give de studerende en solid grundlæggende viden inden for direktion, vokalteknik, ensemblesang, valg af repertoire, arrangement, komposition, improvisation og specifikke teknikker inden for rytmisk kormusik. Studerende får også mulighed for at samarbejde med andre musikere og opnå praktisk erfaring gennem optrædener og workshops. Dette giver dem en bred vifte af færdigheder og erfaringer, der er værdifulde for deres fremtidige karriere som rytmiske korledere.

Se de mange forskellige uddannelsestilbud i rytmisk korledelse her.

Kunstnerisk og pædagogisk udviklingsarbejde på RAMA Vocal Center

Malene Rigtrup: Se det kunstneriske og pædagogiske udviklingsarbejde vedrørende strategier til skabelse af nye originale idiomatiske korværker.
Se mere her.


Jesper Holm: Se det pædagogiske udviklingsarbejde vedrørende indstuderingsteknikker og direktionsteknik for rytmisk kormusik.
Se mere her


Jim Daus Hjernøe:  Se det kunstneriske og pædagogiske udviklingsarbejde om vocal painting og strategier for skabelse af musik i nuet af.
Se mere her

In this short music documentary by Carl Eneroth, you will get behind the scenes of Vocal Painting (VOPA), an innovative sign language for improvisational choir singing developed by professor Jim Daus Hjernøe, as it is taught and performed at The Royal Academy of Music, Denmark.


Du kan læse mere om RAMA Vocal Center, The Intelligent Choir (TIC) og om aktuelle datoer via links i menuen til højre.