Historie

Det Jyske Musikkonservatorium, som det ser ud i dag, blev dannet i 2010 ved en fusionering af det tidligere Nordjysk Musikkonservatorium (NM) i Aalborg, som blev grundlagt i 1930, og Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) i Århus, som blev grundlagt i 1927.

Læs mere om fusionen her.

Men hvis man dykker ned i historiebøgerne, så er det faktisk mere en tilbagevending til institutionens oprindelige form end en reel fusionering. For Nordjysk Musikkonservatorium blev grundlagt i 1930 under navnet “Det Jydske Musikkonservatorium; Aalborg” af Johan Nilsson bare tre år efter, at han havde grundlagt “Det Jydske Musikkonservatorium” i Aarhus.

Det vil altså sige, at NM og DJM i deres undfangelse var afdelinger af én institution: Det Jyske Musikkonservatorium. Efter 80 års adskillelse blev parterne i 2010 genforenet til stor glæde og gavn for alle, med Aarhus og Aalborg som ligeværdige partnere.

Læs mere om udviklingen i alle de mellemliggende år via menuerne til venstre.

Læs også om DIEM (Dansk Institut for Elektronisk Musik), som blev grundlagt i 1987 og indlemmet i Det Jyske Musikkonservatorium i 2003.