Faciliteter i Aalborg

Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aalborg ligger Musikkens Hus. Her råder konservatoriet over et stort antal superlækre undervisningslokaler, øvelokaler, koncertsale og lydstudier.

Undervisningslokaler

Undervisningslokalerne er udstyret med frit tilgængelige instrumenter og andet relevant udstyr. Se eksempler på instrumenter her.

Øvelokaler

Udover undervisningslokalerne har de studerende adgang til et stort antal øvelokaler. De studerende har derfor glimrende mulighed for at øve døgnet rundt.

Lydstudiet

Studiet er fordelt på tre rum for at kunne separere instrumenterne.

Studiet har 24 kanals input via Universal Audio Apollo. Vi benytter Cubase og Logic på en Mac platform. Der er Thunderbolt connection, hvilke bevirker at de studerende kan medbringe egen laptop og styre studiets hardware fra egen computer. Som monitorer har vi Dynaudio Acoustics BM 15A og Focal Twin6 be. Der findes et udvalg mikrofoner bestående af Sennheiser, AKG, Shure samt Neumann.

Rytmisk Sal

Salen har en efterklangstid på ca 0,5 sek, og med dens unikke akustik er den specielt velegnet til rytmisk musik og foredrag. Den er udstyret med scene på 8×5 meter, og et fast installeret lysanlæg.

I salen forefindes D&B Q-system, 6 stk D&B M4 monitorer, drevet af D&B D12 forstærkere. Der bruges Midas Pro2C mixerpult, og der findes et bredt udvalg af mikrofoner fra Shure, AKG, DPA og Sennheiser.

Salen indeholder fast backline i form af trommesæt, keyboard, basanlæg, 2 x guitarforstærkere samt flygel.

Her afholdes de årlige koncertcaféer, semesterkoncerter, eksamener, og andre uddannelses relaterede arrangementer.

Konservatoriet har desuden en klassisk sal. Salen er udstyret med fuldt professionelt lys/lyd anlæg. I salen er der plads til ca. 120 tilhørere.

Særligt for ELM

Særlige faciliteter for studerende på Elektronisk Lyd og Musik (ELM):
Undervisningen foregår i to store flotte lokaler, som er udstyret med professionelle studiemonitors, monitorkontrol, lydkort og lydabsorberende materiale. Lokalerne indeholder også: Drumpads, drummachines, synths, midicontrollers og midikeyboard.

Det ene undervisningslokale er udstyret med 4 studiemonitors, så et 4-kanals setup er muligt.

De studerende har desuden adgang til to øverum, der er udstyret med et mindre monitorsetup, mixer, lydkort og klaver. Øverummene giver de studerende mulighed for at arbejde med produktion og komposition når som helst.