Faciliteter i Aarhus

Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i hjertet af Århus byder på moderne faciliteter af høj kvalitet. Der er en række dobbelthøje rum, der anvendes til undervisning af samspilshold og kor, og 100 undervisnings- og øvelokaler af forskellig størrelse, der fungerer som daglig arbejdsplads for undervisere og studerende. Desuden findes en Kammermusiksal med plads til omkring 100 publikummer.

Alle lokaler er udstyret med relevant instrumentarium og vi har en betydelig samling instrumenter, der kan lånes af de studerende.

Århus afdelingen har tillige en række særlige faciliteter såsom bibliotek, nodebibliotek, diskotek, lytterum, kantine og tagterasse.

Salene

Kammermusiksalen

Lille Sal

Rytmisk Sal

Symfonisk Sal

Klubscenen og Lokale 222

Koncertproducent

Du kan se en 360-graders visualisering af Kammermusiksalen, Lille Sal, Rytmisk Sal og Symfonisk Sal via Musikhusets hjemmeside (nederst på siden).

Musikhuset Aarhus

Konservatoriet indgår i et tæt samarbejde med Musikhuset Aarhus, som konservatoriets bygninger også ligger i forlængelse af. Det indebærer, at konservatoriet råder over en lang række dage i Musikhusets Rytmisk Sal, Lille Sal, Foyer og Caféscene, ligesom der er afsat et antal spilledage i den nye Symfonisk Sal. Det er desuden Musikhuset, der administrerer huset parkeringspladser – læs om parkering på Musikhusets hjemmeside.

Lydteknisk afdeling

Lydteknisk afdeling vedligeholder alt lydteknisk udstyr og dokumenterer i kraft af sine 2 moderne lydstudier løbende konservatoriets virksomhed. Endvidere kan afdelingen hjælpe med lydoptagelse/videooptagelse i forbindelse med deltagelse i internationale konkurrencer eller i særlige undervisningssituationer, mesterkurser, m.v.

Klassisk lydstudie

Rytmisk lydstudie

DIEM

En særlig afdeling af konservatoriet er DIEM, Danmarks nationale center for elektronisk musik. DIEM råder over to professionelle lydstudier særligt designet til kunstnerisk arbejde og forskning inden for den elektroniske musik. Læs mere om DIEMs faciliteter her.

Klassisk instrumentsamling

Det Jyske Musikkonservatorium har en imponerende instrumentsamling på det klassiske område. Nedenfor en række eksempler på instrumenter til rådighed på konservatoriet – til bl.a. udlån, øvning, koncerter m.v.

Se oversigt med eksempler på klassiske instrumenter.