Rytmisk korledelse (KA)

Kandidatuddannelsen i rytmisk korledelse er en 2-årig overbygning med fokus på nutidige udtryksformer og metodik og på udvikling af dine personlige og faglige kompetencer på det højeste kunstneriske og pædagogiske niveau inden for ledelse af rytmiske vokalensembler.

120 ECTS – uddannelse på fuld tid

Indhold

Hvordan får man rytmisk kormusik til at lyde ‘rigtigt’ når det handler om pop, rock, jazz, gospel og improvisation? Mange kor og a cappella grupper møder denne udfordring i såvel prøver som ved koncerter inden for disse musikgenrer.

Uddannelsen imødekommer disse udfordringer, hvor studerende fra hele verden bliver undervist af et internationalt anerkendt team af undervisere, der sikrer det højeste pædagogiske og kunstneriske niveau.

Studieplan

Internationalt studiemiljø

Det vil i visse tilfælde være muligt at følge den ugentlige holdundervisning online. Denne mulighed giver kandidatuddannelsen en moderne og international kvalitet.

Undervisere

Underviserteamet har referencer til både Bobby McFerrin, The Real Group, Touché og Vocal Line og med de bedste gæsteforelæsere inden for bl.a. beatboxing og concert design.

Uddannelsen omfatter desuden bifagene hørelære, improvisationsteori, SSB (sang, spil og bevægelse), sang, klaver, stemmeteori, arrangement, entreprenørskab, teoretisk pædagogik, ensemblesang, RAMA Voices (som sanger), samt et valgfrit flexfag.

Struktur

For alle studerende gælder 8 obligatoriske bootcamps på campus (mandag til fredag) fordelt på 3 bootcamps i efterårssemestret og 5 i forårssemestret. Disse suppleres af ugentlige timer, der kan følges online. Se datoer for bootcamps her.

Hertil kommer live-coaching sessions via Zoom, hvor man 4 gange pr. studieår har sin underviser og medstuderende med til sin korprøve “live” som supervisor og observatører, uanset hvor i verden man befinder sig.

Optagelseskrav

Se detaljeret beskrivelse her

Optagelsesprøven er tilrettelagt således, at den giver det bredest mulige billede af ansøgerens musikalske baggrund og pædagogiske færdigheder. En del af undervisningen foregår via internettet, hvor studerende og undervisere mødes fra forskellige lande, hvorfor optagelsesprøven naturligt kan afvikles via internettet. Dette er valgfrit.

Prøven består af 2 dele

Del 1: Korledelse (30 minutter). Ansøgeren arbejder med et vokalensemble på mellem-/videregående niveau, bestående af minimum 12 sangere og mindst 4-stemmigt. Det er valgfrit om man vil møde op i Aalborg med eget vokalensemble eller afvikle prøven via videooptagelse.

Del 2: Samtale, sang- og klaverprøve (30 minutter). Det er valgfrit om man vil møde op på campus eller afvikle prøven via videokonference.

Vigtige datoer

  • Tilmeld dig til optagelsesprøven senest d. 1. december her
  • Informationsmøde for tilmeldte til optagelsesprøven foregår via videokonference mandag d. 4. december kl. 15:30 via Zoom. Her gives råd og vejledning og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.
  • Senest 13. december indsender den optagelsessøgende til studiekontoret sine overvejelser vedrørende planlægning og indhold af hovedfagsprøven (beskrivelse af kor og valgt repertoire). Kopi af materialet (noder, tekst m.v.) der anvendes ved prøven skal vedlægges som bilag (pdf).
  • Hvis man går til online optagelsesprøve, tilstilles den bundne opgave til indstudering med eget kor 5. januar. Herefter har man en uge til at optage en samlet video på 30 minutter jf. indhold under optagelseskrav for korledelsesdelen (ikke sang- og klaverprøven). Frist for aflevering af video er 15. januar.
  • Hvis man går til optagelsesprøve ved fysisk fremmøde på campus, bliver den bundne opgave tilstillet 15. januar (en uges forberedelse). Man skal medbringe sit eget kor til optagelsesprøven der afholdes 22. januar.
  • Samtale, sang- og klaverprøve afholdes 22. januar og kan foregå over Zoom eller ved personligt fremmøde på campus. Dette er valgfrit.

Kontakt

Spørgsmål vedrørende tilmelding- og optagelsesprøve kan stilles Anne Vilsen på [email protected]
Øvrige spørgsmål kan stilles professor Jim Daus Hjernøe på [email protected]

(For at se videoen bedes du acceptere marketingcookies. Cookie deklaration nederst på siden.)

Besøg RAMA Vocal Center