Rørelser – kunstuddannelsernes podcastserie

DJM og de øvrige danske kunstuddannelser står bag en ny podcastserie, som skal formidle den viden, der dagligt bliver produceret på institutionerne

Podcastserien ”Rørelser” tager lytteren med indenfor på landets kunstuddannelser og møder de mennesker, der arbejder og studerer her: Hvad rører sig i deres kunstneriske praksisser, forskning og dagligdag, og hvilke rørelser foregår i en bredere forstand mellem uddannelserne og samfundet udenom?

”Rørelser” vil udkomme otte gange årligt med henholdsvis fire episoder i foråret og efteråret. Første episode er netop udkommet på samtlige podcastplatforme og har fået titlen “Digitale konsekvenser”. Episoden dykker ned i, hvad det vil sige at arbejde digitalt med kunst – har det digitale en materialitet? Og kan et digitalt interface videregive menneskelige følelser?

De forskellige afsnit kan høres og downloades fra hjemmesiden https://rorelser.pinecast.co/, hvor også de kommende episoder vil blive lagt ud. Her er det også muligt at abonnere på de kommende episoder via Apple, Google eller Spotify.

”Rørelser” bliver produceret af The Lake Radio for de syv kunstskoler under Kulturministeriet: Den Danske Scenekunstskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Filmskolen og RMC – Rytmisk Musikkonservatorium.

Live event:

Onsdag d. 8. december kl. 19.00 på Dokk1, Aarhus: Rørelser live: Kunst er noget, vi deler

Arrangementet er gratis men kræver billet – book den her: https://billet.aarhus.dk/aakb/34190/

Hvordan deler vi kunst? Hvem deler vi den med? Og hvem er det “vi” som deler?

Kunstuddannelserne byder indenfor til en live-udgave af deres fælles podcast Rørelser, hvor du møder folk, der arbejder eller studerer på nogle af landets kunstneriske uddannelser – de fire konservatorier, Det Kgl. Danske Kunstakademi, Den Danske Scenekunstskole og Den Danske Filmskole.

I alt fire kunstnere fra forskellige kunstarter mødes denne aften i samtale, hvor de fortæller om deres praksisser, reflekterer sammen og stiller hinanden spørgsmål til det at dele sin kunst med omverdenen.

De fire kunstnere er:
Franziska Hoppe, forfatter, billedkunstner og dimittend fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, 2021.
Astrid Lindhardt Iversen, studerende på sceneinstruktion på Den Danske Scenekunstskole.
Mikkel Schou, guitarist, performer og dimittend fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, 2021.
Kristina Holgersen, komponist, tekstforfatter, sanger og underviser på Det Jyske Musikkonservatorium.

Undervejs opføres der musik for guitar, elektronik og stemme af performerne Dylan Richards, Matthew Grouse og Mikkel Schou.

Vært for aftenen er Mei Bao, der også er vært på podcasten Rørelser. Man kan finde podcasten i sin podcast-app, på Spotify eller via www.rorelser.dk

Arrangementet er gratis og foregår på dansk.