Børn og unge

Det Jyske Musikkonservatorium underviser også børn og unge i forskellige aldre. Det kan være børn og unge, som udviser et specielt talent, eller blot børn og unge med særlig interesse for musik.

Intro-forløb for unge klassiske musikere

Som noget nyt afholder Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus et introduktionsforløb fra september til november 2021, som giver indblik i livet som studerende. Forløbet henvender sig til unge, der overvejer en karriere inden for den klassiske musik og som går på MGK eller har et tilsvarende niveau. Læs mere i menuen: DJM Talentforløb.

Endvidere samarbejder DJM med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium om en årlig MGK/Talent-dag for MGK-elever og andre talentfulde musikelever. Læs mere i menuen: MGK/Talent-dag.

Sammen med Aarhus Musikskole står DJM også bag en gruppe musikere, der har etableret et KammermusikCamp-forløb med tre årlige weekender for talentfulde unge klassiske musikere, med særligt fokus på kammermusik. Dette initiativ skal ses i sammenhæng med den nye ”Klassisk Kammermusikkonkurrence for Juniorer”, som vil blive afholdt på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, første gang d. 26.-27. februar 2022. Læs mere i menuen: KammermusikCamp.

Kaninordning

Da mange af konservatoriets voksne studerende læser til musiklærer, behøver de erfaring i at lære fra sig. Derfor har konservatoriet en såkaldt kaninordning, hvor man kan melde sig som en slags “prøvekanin” for de studerende og dermed få gratis undervisning. Kaninordningen er også for voksne. (Mere i menuen.)

Sommerkursus

DJM’s afdeling i Aalborg udbyder hvert år i august (p.t. corona-ramt) en summer camp for øvede rytmiske musikere fra 15 år. (Mere i menuen.)

De tidligere sommerkurser for klassiske musikere i Aarhus er for tiden erstattet af andre tiltag, bl.a. DJM Talentforløb.

Gradus Junior College

DJM samarbejder med den private klaverskole Gradus om talentudviklingsprogrammet Gradus Junior College for unge klassiske pianister mellem 8 og 20 år. (Mere i menuen.)

DJM’s Pigekor

Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor består af ca. 45 piger i alderen 13-19 år. Koret har et vidtfavnende repertoire med ny og gammel og med klassisk og rytmisk musik. Udover koncerter arrangerer koret også rejser til udlandet. Koret har bl.a. været i Island, Litauen og Mallorca. Koret deltager jævnligt i konkurrencer og vandt fx førstepræmien på 25.000 kr. ved “Sangerdyst fra kyst til kyst” i 2010. (Se mere på Aarhus Musikskoles hjemmeside.)

Pigekoret er et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Musikskole og Sangkraft Aarhus. Koret indgår som en del af musikskolens korskole.

Koret har i efteråret 2021 fået ny dirigent: Birgitte Næslund.

U-Days i Århus

U-Days er uddannelsesdage, hvor en lang række århusianske uddannelsesinstitutioner åbner deres døre for eventuelle optagelsessøgende. Det ligger hvert år omkring d. 1. marts.

Du vil møde studievejledere og nogle af de studerende fra konservatoriet, som vil fortælle om vores forskellige uddannelser indenfor rytmisk, klassisk og elektronisk musik.