Børn og unge

Det Jyske Musikkonservatorium underviser også børn og unge i forskellige aldre. Det kan være børn og unge, som udviser et specielt talent, eller blot børn og unge med særlig interesse for musik.

Intro-forløb for unge klassiske musikere

DJM samarbejder med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium om en årlig MGK/Talent-dag for MGK-elever og andre talentfulde musikelever. Læs mere i menuen: MGK/Talent-dag.

Sammen med Aarhus Musikskole står DJM bag en gruppe musikere, der har etableret et KammermusikCamp-forløb med to årlige weekender for talentfulde unge klassiske musikere, med særligt fokus på kammermusik. Mange af deltagerne stiller efterfølgende op til den nye ”Den Unge Kammermusikkonkurrence” for 12-19 årige, som er arrangeret af Jacob Gades Legat i samarbejde med DJM. Læs mere i menuen: KammermusikCamp.

Udover MGK/Talentdag og KammermusikCamp arrangerer eller bidrager DJM lejlighedsvis til andre talentudviklingsarrangementer. Kontakt studieleder Robert Vinther ([email protected]) hvis du vil høre mere om aktuelle kurser, talentforløb, prøvetimer, besøgsdag el.lign.

Kaninordning

Da mange af konservatoriets voksne studerende læser til musiklærer, behøver de erfaring i at lære fra sig. Derfor har konservatoriet en såkaldt kaninordning, hvor man kan melde sig som en slags “prøvekanin” for de studerende og dermed få gratis undervisning. Kaninordningen er også for voksne. (Mere i menuen.)

Sommerkursus

DJM’s afdeling i Aalborg udbyder hvert år i august (dog afbrudt af corona) en summer camp for øvede rytmiske musikere fra 15 år. (Mere i menuen.)

De tidligere sommerkurser for klassiske musikere i Aarhus er for tiden erstattet af andre tiltag.

Gradus Junior College

DJM samarbejder med den private klaverskole Gradus om talentudviklingsprogrammet Gradus Junior College for unge klassiske pianister mellem 8 og 20 år. (Mere i menuen.)

DJM’s Pigekor

Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor består af ca. 45 piger i alderen 13-19 år. Koret har et vidtfavnende repertoire med ny og gammel og med klassisk og rytmisk musik. Udover koncerter arrangerer koret også rejser til udlandet. Koret har bl.a. været i Island, Litauen og Mallorca. Koret deltager jævnligt i konkurrencer og vandt fx førstepræmien på 25.000 kr. ved “Sangerdyst fra kyst til kyst” i 2010. (Se mere på Aarhus Musikskoles hjemmeside.)

Pigekoret er et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Musikskole og Sangkraft Aarhus. Koret indgår som en del af musikskolens korskole.

Dirigent siden efteråret 2021: Birgitte Næslund.

U-Days i Århus

U-Days er uddannelsesdage, hvor en lang række århusianske uddannelsesinstitutioner åbner deres døre for eventuelle optagelsessøgende. Det ligger hvert år omkring d. 1. marts.

Du vil møde studievejledere og nogle af de studerende fra konservatoriet, som vil fortælle om vores forskellige uddannelser indenfor rytmisk, klassisk og elektronisk musik.