Reinhold Friedrich

Reinhold Friedrich var adjungeret professor 2010 - 2015

Den tyske trompetist Reinhold Friedrich tiltrådte som adjungeret professor ved Det Jyske Musikkonservatorium i forbindelse med en koncert fredag d. 21. januar 2011.

Friedrich hører til i den absolutte top af verdens trompetister. Han spiller alt fra Bach til Berio og mestrer både at være en fremragende solist og en fremragende orkestermusiker og at spille på såvel den moderne trompet som på den gamle naturtrompet (der bl.a. bruges i barokmusik). Han er solotrompetist i eliteorkestret Lucerne Festivalorkester, og han har bl.a. optrådt som solist med BBC’s symfoniorkester i London og med Concertgebouw Orkestret i Amsterdam.

Reinhold Friedrich er endvidere en meget respekterer pædagog og leder en af Europas bedste trompetklasser ved konservatoriet i Karlsruhe. Han har flere gange været gæstelærer ved Det Jyske Musikkonservatorium. Som adjungeret professor forventes det at Friedrich aflægger årlige besøg ved konservatoriet. Det er en stor gevinst for de klassiske trompetstuderende at få et endnu tættere bånd til denne internationale kapacitet.

Aftalen med Reinhold Friedrich om professoratet er kommet i stand via konservatoriets trompetlektor Kristian Steenstrup. Friedrich og Steenstrup afholder siden 2008 fælles sommerkurser i Toscana.