Irina Osipova

Irina Osipova - adjungeret professor 2011 -2016

Pianisten Irina Osipova er professor ved Tchaikovsky-konservatoriet i Moskva. Hun blev udnævnt som adjungeret professor ved afslutningen af klaverfestivalen OPUS 11 i Musikhuset Aarhus, oktober 2011.
Det var fjerde år i træk at Osipova og en række af hendes studerende var på udvekslingsbesøg i Danmark, hvor Osipova underviste danske studerende og Det Jyske Musikkonservatoriums klaverprofessor Anne Øland underviste de russiske studerende. Gennem en hel uge sluttede dagen med koncerter i Lille Sal for et stort og interesseret publikum.
Dette samarbejde med Osipova er nu yderligere styrket med udnævnelsen til adjungeret professor.

Irina Osipova er uddannet fra Moskva-konservatoriet i 1981. Hun har optrådt med førende orkestre i en lang række lande og har høstet stor anerkendelse, ikke mindst for sine fortolkninger af Rachmaninov.  Hun har indspillet Mussorgsky, Rachmaninov og Medtner for pladeselskabet BMG. Sideløbende har Osipova undervist ved Moskva-konservatoriet og er internationalt efterspurgt som gæstelærer og som dommer ved konkurrencer.

Faglig udveksling på tværs af traditioner og kulturer er altid berigende. Men for det Det Jyske Musikkonservatoriums klaverprofessor Anne Øland handler samarbejdet med Osipova om mere end det. Øland siger om Irina Osipova: ”Hun er en passioneret professionel. Hun har en utrolig kærlighed til musik – og det smitter!”

Osipova kommer med en kæmpe ballast, som supplerer den vestlige klavertradition på fineste vis. Hun er uddannet hos en elev af den legendariske russiske klaverpædagog Heinrich Neuhaus og er således tæt forbundet med den store russiske klavertradition.  Det er en stor inspiration for de danske studerende.