Bobby McFerrin

Bobby McFerrin - adjungeret professor 2011 - 2016

Bobby McFerrin blev udnævnt som adjungeret professor ved DJM i forbindelse med en masterclass ved Aarhus Vocal Festival d. 7. maj 2011. Her optrådte McFerrin sammen med vokalensemblet The New Voxnorth under ledelse af DJM-professor Jim Daus Hjernøe.

Vokalkunstneren Bobby McFerrin er enestående i musikkens verdens. Hans virtuose stemme spænder over et enormt toneområde, og han bevæger sig hjemmevant i stort set alle musikalske genrer med en umiddelbart smittende musikalitet og en særlig evne til spontan improvisation. Han har i flere årtier været til stor inspiration for sangere, kor og kordirigenter over hele verden, ikke mindst inden for rytmisk korsang.

”Rytmisk korsang er et af Det Jyske Musikkonservatoriums helt særlige indsatsområder, med Danmarks eneste professorat inden for feltet. Netop derfor er det en fantastisk mulighed at kunne etablere dette samarbejde med Bobby McFerrin. Det har afgørende betydning for konservatoriet at kunne sætte endnu et verdensnavn på listen over adjungerede professorer, og vi er meget stolte over at Bobby McFerrin vil medvirke til at gøre konservatoriet endnu stærkere inden for den rytmiske korsang”, udtalte daværende rektor Thomas Winther i forbindelse med udnævnelsen.

Aftalen med McFerrin kom i stand via konservatoriets professor i rytmisk korledelse, Jim Daus Hjernøe. I samarbejde med McFerrins agentur Original Artists har DJM oprettet en helt ny international masteruddannelse i improvisation for vokalensembler. Uddannelsen certificerer deltagerne til at undervise i improvisation for vokalensembler i den særlige stil, som netop McFerrin er eksponent for.