GLOMUS Camp 2022 i Aarhus

Global Optimism - den første GLOMUS camp efter corona pandemien finder sted i Aarhus d. 17.-27. august.

Det Jyske Musikkonservatorium er sammen med Den Danske Scenekunstskole værter ved campen. Det forventes at der deltager op mod 200 studerende og undervisere fra musik-, danse- og teateruddannelser fra 25 forskellige lande fra alle kontinenter.

I løbet af de 10 dage vil deltagerne på campen spille, danse og tale sammen på tværs af kulturer og traditioner. Der vil være workshops, talks, uformelt samvær og frem for alt en masse fælles øvning op til en lang række offentlige events.

Global optimisme

Campens overordnede tema er: ”Global Optimism” – hvordan forstår og fortolker unge kunstnere de kulturelle, politiske og menneskelige udfordringer og muligheder, som verden står over for efter den globale pandemi? Kan kunst- og kulturmøder have en helbredende effekt? I de udøvende kunstformer deles et sprog, som ikke nødvendigvis er verbalt. Kan dette sprog mon inspirere til en fælles medmenneskelig forståelse?

Gennem det interkulturelle samarbejde får deltagerne dels udvidet deres egen kunstneriske og kulturelle horisont, dels medvirker de til en positiv social udvikling både lokalt og globalt, med musik, dans og teater som værktøj. Det taler ind i FN’s Verdensmål og det globale medborgerskab.

Deltagere fra Danmark kan tilmelde sig campen via et open call, som er udsendt direkte fra konservatoriet til alle studerende.

GLOMUS Camp nr. 7

GLOMUS Camp 2022 er den syvende af slagsen, siden den første camp blev afholdt i Mozambique i 2009. Bag disse camps står Global Music Network, GLOMUS, som er et ambitiøst netværk for proaktive musik- og kunstakademier fra hele verden. Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus/Aalborg, og Sibeliusakademiet i Helsinki, Finland, er initiativtagere til netværket, som i dag omfatter 25 partnerinstitutioner fra alle kontinenter. Det er første gang, GLOMUS Camp bliver afholdt i Skandinavien.

Ud over de internationale camps hvert andet år står netværket også bag løbende udveksling af studerende og undervisere og bag adskillige tværgående projekter, bl.a. omkring kapacitetsopbygning i lande med vanskelige vilkår for kunstuddannelser på højt niveau.

Mere info om GLOMUS netværket: https://www.glomus.net/
Særligt om GLOMUS Camp 2022: https://www.glomus.net/glomus-camp-denmark-2022

Åben for publikum

GLOMUS Camp 2022 er delvis åben for publikum. Der er fx mulighed for at se med, når ”GLOBAL Dialogues” over en række eftermiddage bliver streamet, med oplæg og debatter om forskellige emner, der vedrører kunst og kunstuddannelser rundt om i verden. Gennem hele ugen er der desuden mulighed for at opleve deltagere fra campen ved en lang række events med et meget blandet repertoire, præget af de optrædendes forskellige kulturelle baggrund.

Der er gratis adgang til de fleste events. Se oversigten nedenfor.

Ud over Det Jyske Musikkonservatorium og Den Danske Scenekunstskole er spillestedet turkis, Music City Aarhus 2022, Aarhus Kommune samt Aarhus Musikskole med som partnere bag GLOMUS Camp 2022.

Offentlige arrangementer

Fredag d. 19. august: Åbningsaften i Rådhushallen – kl. 20:00
For byens VIP’er – og for alle andre! Aarhus møder musik fra hele verden; musik med lokale kunstnere, som har musikalske rødder langt væk fra Aarhus.

20. samt 22.-24. august: Open stage turkis – kl. 20:00
Spillestedet turkis (Vester Alle 15) lægger hus til en række aftenarrangementer, hvor deltagere fra campen spiller og optræder, efterfulgt af åbne jam sessions. To af aftenerne bliver med fokus på dans og på litteratur.

Søndag d. 21. august: GLOBAL Dance evening, Mølleparken – kl. 20:00
Kom og dans med dansere fra campen, der vil lede publikum gennem både nordisk folkedans og brasilianske, afrikanske og arabiske danseformer.

Torsdag d. 25. august: Arabic Night i Gellerup – dørene åbner kl. 19:00, koncertstart 19:30
Deltagere på campen fra nogle af de arabiske musikakademier spiller en mindre koncert. Bagefter har turkis arrangeret lokale kunstnere med arabiske rødder til at spille op til dans og fest.
Gellerup Scenen, Gudrunsvej 78 (Forbehold for start-tidspunkt, tjek gerne kort inden d. 25.8.)

Fredag d. 26. august: GLOMUS Finale, Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus – kl. 20:00
Samtidig med åbningen af Aarhus Festuge er der stor finale-koncert, hvor alle camp-deltagere optræder med the GLOMUS Orchestra, The GLOMUS Choir and The GLOMUS Choreography. Grupperne har øvet sammen og inspireret hinanden i løbet af campen, med campens tema ”Global Optimism” som omdrejningspunkt.

Der optræder også to mindre musikgrupper, som i løbet af campen har arbejdet dels med Aarhus Lungekor, der består af ældre med kroniske lungelidelser, dels med Musiksak, et strygeorkester med børn fra Hasle skole.

Lørdag d. 27. august: Life is Live, Musikhuset Aarhus
Som en del af Musikhusets 40 års jubilæumsfest bidrager GLOMUS Camp med en række koncerter:
(Bemærk: Adgang kræver adgang til hele Life is Live-festivalen)

Small groups – Klubscenen og Kammermusiksalen, fra kl. 13:00
Minikoncerter med en lang række mindre musikgrupper, der optræder mellem kl. 13 og kl. 18 på skift i de to sale, ca. 20 min. hver. Grupperne har i løbet af campen øvet sammen og inspireret hinanden ud fra deres forskellige kulturelle baggrund.

Faratuben – Rytmisk Sal, kl. 15:30
Koncert med Faratuben, et veletableret band der består af musikere fra både Mali og Danmark og som spiller en opdateret udgave af den traditionelle vestafrikansk bobo-musik.

0 resultater