GLOMUS Camp 2022 – Åbningsaften

Koncerten markerer åbningen på GLOMUS Camp 2022, hvor 150 studerende og undervisere fra kunstuddannelser fra 25 forskellige lande og fra alle verdenshjørner mødes i Aarhus til en uges intensiv kulturudveksling.

Ved koncerten optræder kunstnere fra hele verden, som alle deltager i campen. Musik og dans fra forskellige kulturer opføres side om side. Campens overordnede tema er GLOBAL OPTIMISME, og omdrejningspunktet er det alment menneskelige, hvor deltagerne sammen vil undersøge, hvordan tværdisciplinær, interkulturel kunst kan spille en rolle i en positive udvikling i verden.

I forlængelse af temaet GLOBAL OPTIMISME er koncerten i Rådhushallen sammensat af smagsprøver på en række forskellige musikalske og kunstneriske møder.

Bemærk: Koncerten er gratis men kræver en adgangsbillet. Der er kun et begrænset antal pladser. Billetter bestilles på: https://billet.aarhus.dk/MSO/glomus/. Koncerten varer i alt ca. halvanden time.

Program

Dowda Jobarte & Admeta String Quartet. I mødet mellem den vestafrikanske harpe koraen og den europæiske strygekvartet opstår en ny lyrisk og global tone. Den gambiske kunstner har i 2022 udgivet albummet Admeta Harmony sammen med strygekvartetten, som består af musikstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Maline er et artpop-projekt, hvor organiske beats og et omfavnende synth-univers møder publikum. Den stærke vokal og ordene er i fokus i de dansksprogede sange. Maline sætter ord på sine følelser og formidler dem med en særskilt nerve i et limbo mellem styrke og skrøbelighed. Maline er studerende på Det Jyske Musikkonservatorium.

RMB Show fra Det Jyske Musikkonservatorium er et populært tilløbsstykke hvert år med elementer fra forskellige musik- og dansekulturer. De studerende fra RMB linjen (Rytmisk Musik og Bevægelse) giver en smagsprøve på sang, dans og spil fra årets show.

Gimo Mendes fra Mozambique er bosat i Aarhus og har i mange år komponeret sin musik herfra. Med sin bløde stemme og sit lyriske guitarspil tryllebinder han sit publikum i samspil med saxofonisten Christian Vuust og guitaristen Mikkel Rørbek.

Martin Sued fra Argentina spiller solo på sin bandoneon, den argentinske harmonika. Med instrumentets indbyggede blæsebælg fornemmes musikkens puls og vejrtrækning, den intense tone går lige i hjertet og man bliver henført til Buenos Aires’ gader.

I Miniaturer mødes persisk digtekunst med en ny musikgenre, som fusionerer et jazzunivers med et persiske tonesprog. Jazzmusikerne Jens Christian Jensen, Thomas Sejthen og Thomas Clausen spiller med Mohammad Ali Merati fra Iran, Moslem Rahal fra Syrien og den dansk/iranske sangerinde og komponist Camilla Dayyani.


Koncerten er en del af GLOMUS Camp 2022 i Aarhus.

GLOMUS Camp 2022 er arrangeret af GLOMUS, Global Music Network, som er et ambitiøst netværk for proaktive musik- og kunstakademier fra hele verden. Det Jyske Musikkonservatorium er medstifter af netværket, som omfatter 25 partnerinstitutioner fra alle kontinenter. Det er første gang, GLOMUS Camp bliver afholdt i Skandinavien.

Se mere om GLOMUS Camp 2022 i Aarhus her.

 

Alle events