Klassisk Lydstudie

Det klassisk lydstudies opgaver

En del af de klassiske koncerter og projekter optages, så de studerende efterfølgende kan evaluere deres præstationer. Solistkoncerter, samarbejdsprojekter, operaer, RAMA og debutkoncerter prioriteres højt, og de fleste af dem kan efterfølgende aflyttes på biblioteket. Desuden optages og redigeres de klassiske underviseres FOKU- cd-udgivelser her. I forbindelse med studerendes ansøgning om overflytning eller Masterclass, kan lydstudiets tekniker være behjælpelig med optagelser.

Lydstudiet er via et MADI-baseret lydnetværk i digital forbindelse med en lang række sale og undervisningslokaler med vidt forskellig akustik. Det skaber unikke rammer for optagelse af akustisk musik; der er altid en rumakustik der passer til formålet. Det er muligt at optage fra flere lokaler med forskellig akustik på samme tid.

Teknik

Lydstudiet har mulighed for at optage i op til 64 kanaler i 24 bit opløsning. Sampling-rate op til 192kHz. Det er muligt at lave mastering på 4 forskellige typer højttalere i akustikregulerede omgivelser. Der findes udstyr til afspilning af spole-, ADAT-, DAT- og kassette-bånd samt LP-plader.

Studiet råder over en del studiemikrofoner i topkvalitet fra bla. Schoeps, DPA, AKG og Neumann.

Main-monitorsystemet er Dynaudio/TC AIR25. Det sekundære system er B&W 683.

Frontends

RME Micstacy (remotekontrolleret preamp med MADI-interface) 8X8 kanaler
Elberg MP8 (8-kanalers højkvalitets preamp)
RME UFX (USB og Firewire lydkort med indbyggede DSP-funktioner)

Effectsystem

TC Powercore med alle System6000 plugs

Der er ikke adgang for studerende.