Fysiske rammer

I de første år får uddannelsen base på Bisgaard Mark, som i forvejen rummer Holstebro Musikskole, orkesterefterskole, sangkraftcenter og MGK MidtVest. På lidt længere sigt forventes det, at Det Jyske Musikkonservatorium flytter til helt nye lokaler sammen med Den Danske Scenekunstskole.

Holstebro Musikskole

Musikskolen er en af de største og mest innovative musikskoler i Danmark. Det var her, det første MGK-kursus blev etableret, og skolen har stadig mange MGK-elever og faciliteter, der understøtter musikundervisning på højt niveau. MGK i Holstebro har tre linjer: Klassisk, Rytmisk og Produktion.

På skolen er der adgang til koncertsale, øverum og undervisningslokaler i alle størrelser. To små huse, der ligger lidt for sig selv med øverum og sammenspilslokale, administreres af eleverne selv.

En stor orkestersal (2012) og nærheden til Orkesterefterskolen og flere andre musikaktører giver et rigt og omfattende musikliv med mange muligheder for tværgående samarbejder. Læs mere på musikskolens hjemmeside.

Tæt ved orkestersalen ligger en række ungdomsboliger, hvor flere af musikskolens elever bor.

 

Fremtiden

Det forventes at Det Jyske Musikkonservatorium i Holstebro inden for få år flytter sammen med danseuddannelsen fra Den Danske Scenekunstskole, som også flytter til Holstebro.

Planen er, at der skal bygges et helt nyt hus til de to uddannelser på den gamle slagterigrund, tæt ved banegården. Her er der i forvejen et innovativt miljø i rustikke rammer på den gamle industrigrund, med små kreative upstarts- og kulturvirksomheder og med en bred vifte af aktiviteter, herunder koncerter. Området og aktiviteterne vil yderligere blive udbygget de kommende år. Læs mere her.