22.04.2021

RAMA festival i Aalborg – på trods af corona!

RAMA Festival Aalborg 2021 (covid edition) finder sted lørdag d. 24. april, med delvis fortsættelse søndag d. 25. april og tyvstart allerede torsdag d. 22. april.

 

Musikstuderende fra DJM’s afdeling i Aalborg gennemfører trods pandemien den årlige festival i en særlig corona-sikret udgave, hvor festivalen flytter fra Musikkens Hus ud i byrummet.

RAMA Festival er Det Jyske Musikkonservatoriums årlige festival, hvor konservatoriet viser sin store musikalske spændvidde gennem en lang række meget forskellige mini-koncerter. I 2019 blev det overladt til de studerende selv at arrangere festivalen. I 2020 blev festivalen aflyst pga. corona. Her i 2021 har de studerende i Aalborg besluttet sig for at gennemføre festivalen på trods! Alle fire events er planlagt og arrangeret af de studerende selv, med vejledning fra en underviser i faget entreprenørskab.

Stjernevandring ved Urania observatoriet

Allerede fra torsdag d. 22. april kl. 15.00 kan besøgende opleve en Spacewalk med musikledsagelse ved Urania observatoriet i Golfparken i Aalborg. Et info-ark med en QR-kode, som man får udleveret ved observatoriet, giver adgang til musikken via mobiltelefonen. Ruten følger ”Planetstien” ved observatoriet, som giver indtryk af, hvor stort universet egentlig er, i størrelsesforholdet 1:2 milliarder. Ruten med musikledsagelse tager ca. 15 minutter og kan besøges hen over hele weekenden. Husk mobilen og høretelefoner! Musikken er komponeret og indspillet af studerende fra især den elektroniske linje ved konservatoriet.

Yoga med livemusik

Lørdag d. 24. april kl. 11 og kl. 12 kan i alt 30 besøgende deltage i en lidt anderledes yoga-session med den aalborgensiske yoga-guru Winther Mcdonald. Det foregår udendørs, på pladsen foran Botanicus, Mølleå 5, hvor en gruppe studerende leverer livemusik til øvelserne. Der er plads til 15 deltagere på hvert hold, tilmelding er nødvendig på sms til 28 68 25 46, med tydelig angivelse af navn og tidspunkt.

Kaffe, ”Hus Forbi” og musik på Gammeltorv

Lørdag d. 24. april er alle velkomne til at kigge forbi på Gammeltorv mellem kl. 11 og 14. I alt 12 sangskrivere fra musikkonservatoriet stiller op med hver et lille kvarters musik i singer/songwriter-traditionen, mens værestedet Café Parasollen sælger kaffe, og hjemløse sælger ”Hus Forbi”-bladet, som er talerør for hjemløse. Eventen er arrangeret i samarbejde med Parasollen, Hus Forbi og Aalborg Kommune og udspringer af de studerendes solidaritet med de mange hjælpeorganisationer, som pga. coronaen har mistet en betydelig del af deres indtægter fra genbrugsbutikker.

Corona-digte med musik online

Lørdag d. 24. april fra kl. 16.00 kan alle via linket www.projektordlyd.dk opleve ”Ordlyd”, et samarbejde mellem musikkonservatoriet og Brønderslev Forfatterskole. I alt fem digte af elever fra forfatterskolen smelter sammen med musik af og med konservatoriestuderende. Sammensmeltningen af poesi og musik afspejler noget af det, mange oplever under pandemien: Isolationen, øjeblikke af social stilhed, men også øjeblikke med indre støj, der spreder sig i forskellige retninger. Linket er tilgængeligt til og med søndag.

Alle nyheder