25.04.2020

Onlineforedrag til inspiration for hjemmegående musikere

Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) og Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) tilbyder i fællesskab tre onlineforedrag om øvning, kunstnerisk arbejde og motivation. Foredragene er både for studerende på de to konservatorier og for elever på MGK.

Med disse tre onlineforedrag ønsker de to konservatorier at inspirere og give ny energi til alle de studerende, der arbejder hjemme. Deltagelse er gratis. Foredragene er på engelsk og vil være tilgængelige online over tre eftermiddage, fra mandag d. 27. til onsdag d. 29. april.

Mandag d. 27.4. – 16.00 til 17.00: Kristian Steenstrup, professor, DJM
Om at øve sig. Hvordan hjernen hos studerende på akademisk niveau fungerer, når de øver og lærer. Samt alternativer til traditionelle konventioner for, hvordan og hvor meget vi har brug for at øve. Og om at strukturere og planlægge dagen.

Tirsdag d. 28.4. – 16.00 til 17.00: Henrik Goldschmidt, adjungeret professor, SDMK
Ideer og inspiration til, hvordan vi kan hjælpe hinanden i løbet af denne tid, med isolering og begrænsninger i vores hverdag. Jeg har ikke et mirakelsvar på vores fælles udfordringer, men jeg har skabt et liv for mig selv, der giver mening i øjeblikket. Jeg vil tale med jer om alt det, der kan gøres, for at give os en inspirerende og motiverende hverdag.

Onsdag d. 29.4. – 16.00 til 17.00: Christian Vuust, lektor, DJM
Hvorfor og hvordan skal jeg øve, og hvad skal jeg øve? Det er spørgsmål, som mange musikere stiller sig selv. Øvelse kan være et værktøj til at styre din musikalske udvikling og derved forme din kunstneriske vej. Jeg vil præsentere nogle tilgange til det at øve sig, beskrive nogle ideer til forbedring af øvevaner samt tale om motivation og inspiration.

Alle studerende ved de to konservatorier har fået tilsendt online link til de tre foredrag. Ligeledes har MGK-koordinatorerne i de to konservatoriers regioner (Jylland og Fyn) fået tilsendt link.

Alle nyheder