image description

Jakob Alsgaard Bahr

Studielektor, Klaver, akkompagnement og repetition

Jakob Alsgaard Bahr har været tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som underviser og akkompagnatør siden september 2013. Jakob underviser i hovedfag, erhvervsrettet hovedfag, pædagogik og metodik.

Desuden har Jakob en særlig interesse i at undervise unge, talentfulde pianister og har erfaring i at føre dem til optagelsesprøven på konservatoriet.

Udover at undervise har Jakob en alsidig karriere som udøvende pianist. Foruden at spille solokoncerter indgår han ofte i forskellige kammermusikalske sammenhænge og spiller ofte sammen med andre instrumentalister og sangere. Sammen med Karen og Kirstine Pedersen danner Jakob klavertrioen Trio Gemini, som i maj 2015 debuterede fra ensemble-solistlinjen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Tim Frederiksen. Jakob er desuden mangeårig akkompagnatør for MGK-afdelingen i Sønderborg.

Jakob er selv uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium hos Anne Øland fra 2004 til 2012, hvor Jakob debuterede fra solistklassen. De mange års undervisning hos Anne Øland og efterfølgende roller som assistent og afløser for hende har givet Jakob et godt indblik i hendes metodik – både i hovedfags- og pædagogik-sammenhæng. Gennem Jakob bliver noget af Annes arv bragt videre til næste generation af klaverstuderende.