image description

Henrik Brendstrup

Professor, Cello

Henrik Brendstrup er født i Danmark og uddannet i København hos Erling Bløndal Bengtsson samt i London hos William Pleeth og Ralph Kirschbaum. Han er en af de få nordiske musikere, der har modtaget såvel den franske musikpris Diapasson Dor, som den tyske Deutche Schallplattenpreis. Førstnævnte for sin indspilning af Chopin og Liszt celloværker, sidstnævnte som medlem af Den Danske Strygekvartet for ensemblets samlede indspilning af Hindemiths strygekvartetter.

Som engageret fortolker af vor tids musik har Henrik Brendstrup fået tilegnet og har uropført en lang række værker, og hans indspilning af den russiske komponist Sofia Gubaidulinas musik er blevet særdeles vel modtaget af den europæiske fagpresse.

Henrik Brendstrup er medlem af The Chamber Orchestra of Europe, og med dette fremragende ensemble turnerer han verden rundt under ledelse af dirigenter som Nikolaus Harnocourt og Claudio Abbado. Han er en tilbagevendende gæst ved vigtige internationale kammermusikfestivaler, som Lockenhaus, Risør og Prussia Cove. I 1996 modtog han Musikanmelderringens Kunstnerpris.

Forskningsprojekter: