10.09.2019

Nyt Kina-samarbejde

Mandag d. 9. september var der officiel åbningsceremoni på et helt nye samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium og Peking University Opera Academy. Ceremonien fandt sted i Peking med direkte liveforbindelse til DJM i Aarhus, hvorfra rektor Claus Olesen og studieleder Robert Vinther deltog via storskærm. I Peking deltog både studerende og undervisere fra Kina.

Den nye uddannelse, Sino-Euro Opera Orchestra Academy, er et såkaldt joint study program mellem de to musikakademier, der optager kinesiske sangere og instrumentalister, som ønsker at specialisere sig inden for operagenren. I alt 10 kinesiske studerende begynder nu på den nye uddannelse, og der gennemføres nye optagelsesprøver efter nytår.

Uddannelsen udbydes på kandidatniveau. En betydelig del af undervisningen varetages af undervisere fra DJM i form af fjernundervisning. Den nyeste teknologi til verdensomspændende transmission af lyd og levende billeder udgør således rygraden i det nye uddannelsessamarbejde. De kinesiske studerende kommer dog også til Aarhus på kortere projektophold.

Uddannelsen i Kina har til huse i det helt nye og spektakulære Langfang Silk Road International Cultural Exchange Center (foto).

Alle nyheder