30.06.2021

DJM vært for international strygerfestival for ny musik

New Music for Strings-festival 2021 afholdes d. 13. til 19. august i Aarhus og København, med DJM som partner.

Under temaet “Fjerne forbindelser” afholder festivalen fem offentlige koncerter og to offentlige forelæsninger. Temaet henviser til, at vi lever i en tid med hidtil usete omvæltninger og isolation som følge af den globale pandemi. Eksisterende kommunikationsnetværk er blevet afbrudt, og nye netværk er blevet skabt i det virtuelle rum. Fortiden føles fjernere end for bare et år siden, og verden er mere polariseret end nogensinde før, hvilket kræver en større indsats for at bevare kommunikationen og den gensidige forståelse.

Festivalen New Music for Strings lader skandinaviske og amerikanske tilgange og traditioner møde hinanden. Festivalen skaber et tværfagligt rum for ny musik for strygere, hvor spilletekniske og kompositoriske udfordringer befrugter hinanden. Komponister og musikere vil interagere med og inspirere hinanden, mens de arbejder med forskellige aspekter af spilleteknik og komposition.

Festivalen henvender sig til talentfulde konservatorie- og universitetsstuderende og til eksterne fagprofessionelle. På festivalen arbejder de sammen på kryds og tværs, og offentligheden inviteres med indenfor gennem det offentlige koncert- og forelæsningsprogram. Se flere detaljer om årets festival her.

Violinist og komponist Anne Sophie Andersen fik i 2016 festivalen etableret som et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Stony Brook University i New York. Bag festivalen står bl.a. Philip Setzer og Eugene Drucker, begge undervisere ved Stony Brook University og medlemmer af den verdensberømte Emerson String Quartet. Desuden celloprofessor Henrik Brendstrup fra Det Jyske Musikkonservatorium og komponisten Eivind Buene, der underviser ved musikkonservatoriet i Oslo.

Alle nyheder