26.02.2021

DJM onlinekoncerter på Facebook

Som alle andre musikere lider også de studerende ved landets musikkonservatorier under den omfattende nedlukning af al koncertaktivitet. Derfor arrangerer Det Jyske Musikkonservatorium nu en række publikumsløse livekoncerter, der streames direkte via konservatoriets Facebookside. Foreløbig er der planlagt 6 koncerter indtil sidst i marts måned.

Det er en helt afgørende del af de konservatoriestuderendes uddannelser at spille rigtige koncerter. Dels som eksamensforberedelse og især som forberedelse til det liv, der venter dem som professionelle musikere. Det er langt fra nok at være dygtig til at spille – man skal også mestre kunsten at stå på en scene og formidle sit musikalske budskab til et publikum. Det kræver øvelse og er lige så vigtigt som at øve skalaer.

Udover det undervisningsmæssige har det også stor personlig betydning for en musiker at møde sit publikum direkte. Og der ér tale om rigtige livekoncerter, det er ikke filmproduktion, selvom der er flere kameraer med. Det er helt afgørende at både musikerne og seerne oplever, at de er til en rigtig livekoncert.

Alle onlinekoncerter fremgår af koncertoversigten her på hjemmesiden.
Afviklingen af onlinekoncerterne bliver varetaget af Det Jyske Musikkonservatoriums tekniske personale.

Konservatoriet har en fast aftale med KODA om betaling for rettigheder ved konservatoriets koncerter. I forbindelse onlinekoncerterne er aftalen med KODA udvidet til også at omfatte streaming.

Alle nyheder