Ny musik på biblioteket

Musik skabt af kasserede bøger og andre materialer på Viby Bibliotek

Fernisering: Skabende arbejde i det offentlige rum
I løbet af efteråret har ni studerende fra de klassiske og elektroniske komponistuddannelser ved Det Jyske Musikkonservatorium fungeret som artists in residence på Viby Bibliotek ved Aarhus. Her har de arbejdet med at skabe ny musik i en åben og undersøgende proces, inspireret af bibliotekets faciliteter og funktioner.

Processen har resulteret i en række værker, der bl.a. udforsker hvordan der kan skabes musik ud af bibliotekets kasserede materialer, og hvordan lyd kan bruges som formidlingsgreb i bibliotekets udstillingsmiljøer.

Ved denne fernisering/præsentationskoncert kan man opleve værkerne og høre de studerende fortælle om deres arbejde. Alle er velkomne, der er fri entré.

Projektet er faciliteret af adjunkt ved Det Jyske Musikkonservatorium Mikkel Bolding i samarbejde med musikformidler ved Aarhus Bibliotekerne Emil Brøsen. Erfaringerne fra projektet skal bl.a. bruges til at udvikle nye tilgange til undervisning i skabende færdigheder.

Projektet er endvidere et eksempel på et kunstnerisk udviklingsprojekt ved konservatoriet, hvor de studerende er direkte involveret.

Alle events