DJM ved Royal Run i Aarhus

Igen i år spiller Det Jyske Musikkonservatorium ved Royal Run i Aarhus

Musik skal der til, når der er fest for hele folket med de kongelige i spidsen. Musikkonservatoriet stiller med i alt fire meget forskellige indslag rundt om i byen i forbindelse med H.M. Kong Frederiks besøg ved Royal Run i Aarhus, 2. pinsedag, mandag d. 20. maj.

Publikum har sammen med H.M. Kongen mulighed for at opleve

• 9 cellister i Slotsparken, på trappen op mod slottet
• 9 dansere og trommespillere på Filtenborgs Plads
• 4 elektroniske musikere på Fiskergade under Clemens Bro
• 22 blæsere og slagtøjsspillere i Skanseparken og ved velkomst af Kongen i Mindeparken

Musikalsk byder de studerende på lidt af hvert, fra smukke cellomelodier over inciterende trommerytmer fra fjerne egne til moderne elektronisk musik og et potpourri af Aarhus-sange.

Filtenborgs Plads, kl. 10-13
Studerende fra uddannelsen Rytmisk Musik og Bevægelse byder på groovy, powerful og legende musik fra bl.a. Ghana og Tanzania, som de studerende har besøgt inden for de sidste par år. Publikum er velkommen til at danse, swinge og synge med – bl.a. på swahili!

Trappen op til Marselisborg Slot, kl. 13-15
RAMA Cellos spiller Astor Piazzolla (han er god at løbe til) – men også wienervalse og helt moderne toner, skrevet direkte til de unge studerende! RAMA Cellos spiller koncerter over hele landet og har fornylig optrådt med stor succes i bl.a. Reykjavik og Tallin.

Fiskergade under Clemens Bro, kl. 10.25-12.00
Elektroniske studerende laver en lydinstallation, hvor løberne bliver en del af værket. Ved hjælp af sensorer registreres løberne, når de løber forbi, og de aktiverer hermed en række opmuntrende og energiboostende citater og lyde, som blandes ind i et elektronisk remix af “Der er et yndigt land” – med et kærligt glimt i øjet.

Brassmusik i Skanseparken/Skt Pauls Kirkeplads kl. 10.20 til ca. 11.30 samt kl. 13.50 til ca. 15.
Fanfare for MH Kongen i Mindeparken, kl. 13.05

Messingblæser- og slagtøjsstuderende hjælper løberne op ad bakken ved Skanseparken/Skt. Pauls Kirkeplads med glad dansk marchmusik, og de spiller en helt ny fanfare ved Kongens ankomst i Mindeparken. Fanfaren “Aarhus Brass Celebration” af Nikolaj Bøgelund er en hyldest til Kong Frederik X og det århusianske musikliv fra 1980 og frem til i dag, med fragmenter af bl.a. Stor Mand (Tobias Rahim), Mr. Swing King (Gnags), Hjem til Aarhus (På Slaget 12) m.fl.

Siden 2019 har Det Jyske Musikkonservatorium været en del af Royal Run i Aarhus. Som kronprins var kong Frederik protektor for konservatoriet. Protektoratet er ikke blevet opsagt efter tronskiftet.

Alle events