Århundredets Festival – Trio Nordlys

Trio Nordlys spiller i den nordiske jazztradition med dens særlige æstetik og tilknytning til nordisk folkemusik og salmer. De to komponister, Jon Askjær og Lasse Damgaard Andersen, har netop været på studenterudveksling i Norge og Island og vil undervejs fortælle om deres oplevelser og forbinde dem til musikken.

Jon og Lasse siger selv om koncerten: “Udvekslingsopholdet har givet os en ny opfattelse af, hvor vi hører til, og har for os gjort Norden mindre og mere samlet. Dels vil vi gerne fortælle om vores oplevelser med at bo andre steder i Norden – berette om forskelle og fællesnævnere – og dels vil vi gerne udtrykke det i musik, skrevet under opholdene og inspireret af den bredere nordiske kultur, vi er blevet knyttede til. Rent musikalsk har vores musik en krystalklar tråd bagud til det, som i hele verden kendes som nordisk jazz.”

Trioen med den lidt udsædvanlige besætning trompet/flygelhorn, saxofon/klarinet og bas har i februar udgivet sit debutalbum og udvides til koncerten med bl.a. erhu og percussion til en sekstet.

Medvirkende

Jon Askjær, trompet & flygelhorn
Lasse Damsgaard Andersen – saxofon & klarinet
Harald Hagelskjær – kontrabas
Thit Helbo Møller – percussion
Magnus Munk Tækker – pedal steel & guitar
Zhang Yu – erhu

Denne koncert er en del af Folkeuniversitetets Århundredets Festival, som i år har temaet: Norden

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events