Vinterjazz: Blood Sweat Drum + Bass, Strings & Electronica

Palle Mikkelborg deltager desværre ikke i koncerten, som det ellers tidligere har været annonceret. Alle billetholdere er blevet kontaktet direkte af Musikhuset. Koncerten afholdes forsat, og orkestret har lovet en flot koncert.

Ved Vinterjazz 2024 præsenterer Danmarks ”ubetinget største, mest eksperimenterende og ikke mindst mest legesyge rytmiske ensemble” (iflg. anmelder) Blood Sweat Drum + Bass (BSD+B) frugten af de seneste godt 20 års genreblandende samarbejder og koncertproduktioner.

Ved koncerten præsenterer bandet en række prominente og vidt forskellige solister, fra vidt forskellige hjørner af musikkens farverige verden. BSD+B er til lejligheden udvidet med MIRA strygekvartet, sammensat af violinist Signe Madsen, og byder desuden på solisterne Henrik Brendstrup, cello, Turid Guldin, vokal og Søren Lyngsø, electronica.

Musikken

Al musik er arrangeret specielt til denne lejlighed af Jens Christian Chappe Jensen i tæt samarbejde med Palle Mikkelborg, som desværre alligevel ikke kan deltage i koncerten. Der er også nye værker samt uddrag fra BSD+B’s seneste anmelderroste udgivelse: ”Suite til Vesterhavet”, liveindspillet under Vinterjazz 2020 af BSD+B og Randers Kammerorkester.

Henrik Brendstrup er solist i Per Carstens ”Prayer for an Angel”, et værk, som oprindeligt var skrevet til Radiounderholdningsorkestret men senere blev opført af BSD+B og MIRA kvartetten under Vinterjazz 2019. Dengang fik koncerten følgende ord med på vejen:

Lad mig straks springe til konklusionen: Her var i hvert fald ikke tale om genskabelse af en tidslomme eller overskridelse af nogen forældelsesfrist. Tværtimod!. Arrangementer og værker skar direkte igennem til i dag og virkede fuldstændig friske og kontemporære. Indledningsnummeret Somewhere inkorporerede – genialt – Per Carsten selv på fløjte (fra gamle optagelser) Og hermed var niveauet for aftenen lagt: En fantasifuld, funky og grænseløs rejse i fusionens univers….takket være et kanonhold med mange fine soli ikke mindst fra Mikkelborg men sandelig også fra sangerinden Turid Guldin. (Martin Lai, Jazz Special)

Se videooptagelser fra ”Prayer for an Angel” fra Vinterjazz 2019 her.

Koncerten arrangeres af Jazzselskabet i Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium

Medvirkende

Henrik Brendstrup: cello
MIRA Strygekvartet: Signe Madsen, Birgitte Bærentzen, Anna Dahl og Maria Edlund
Turid Guldin: vocal
Søren Lyngsø: electronica
Blood Sweat Drum + Bass
Jens Christian Chappe Jensen: musikalsk ledelse

AFBUD: Palle Mikkelborg: trompet

Henrik Brendstrup er celloprofessor og Jens Christian Chappe Jensen er professor i rytmisk komposition og arrangement ved Det Jyske Musikkonservatorium.
En meget stor del af musikerne ved koncerten er tidligere studerende.

Blood Sweat Drum + Bass er støttet af: Statens Kunstfond, Dansk Kapelmesterforening, Jazzpuljen og Aarhus Kommune

Alle events