04.10.2019

Workshop for komponist-vækstlaget

I weekenden d. 5.-6. oktober er der projektweekend for Aarhus Musikskoles Komponiststarter-initiativ. Weekenden afholdes i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium og AUT (Aarhus Unge Tonekunstnere). Musikkonservatoriet lægger lokaler til, og flere af konservatoriets komponiststuderende medvirker som hjælpere ved workshoppen.

De unge komponistaspiranter oplever i løbet af weekenden oplæg med komponisterne Lasse D. Hansen og Line Tjørnhøj, solokoncerter med to unge musikere, der har specialiseret sig i ny musik, Anna Jalving og Anja Nedremo, samt en række workshop-sessioner over temaet ”Rammesat improvisation”. Weekenden afrundes med en gratis, fælles workshop-koncert, hvor komponistaspiranternes værker fra weekenden opføres af tre unge musikere, søndag kl. 19.30 i Lille Sal, Musikhuset Aarhus.

Komponiststarter-projektet under Aarhus Musikskole har siden 2017 i samarbejde med bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium arbejdet for at imødekomme behovet for et tilbud på musikskoleniveau til potentielle komponist- og sangskrivertalenter. Eleverne er enten sangskrivere, elektroniske komponister eller klassiske komponister. De får fem undervisningstimer hver hos en professionel komponist samt en række fællesprojekter.

Alle nyheder