05.12.2022

Treårig aftale med et af verdens bedste kammerensembler

Det Jyske Musikkonservatorium har indgået en treårig aftale med Den Danske Strygekvartet, et af verdens bedste kammermusikensembler og kendt over hele kloden som Danish String Quartet.

Kvartetten er et af de mest efterspurgte danske ensembler på den internationale scene, de optræder jævnligt i alverdens koncertsale og er hyppigt på turné i både Europa og USA.

Konservatoriet har tidligere haft kvartetten på besøg. Med deres seneste besøg d. 1.-2. december indledes den nye treårige aftale, som betyder at kvartetten to gange årligt underviser i kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium i et par dage. De underviser netop som samlet ensemble, på baggrund af deres egen omfattende erfaring med at spille kammermusik sammen på højeste niveau og gennem mange år.

”Aftalen med Danish String Quartet er en fantastisk god chance for konservatoriets unge studerende til at suge til sig af erfaring og inspiration fra øverste hylde i kammermusikkens verden”, udtaler celloprofessor Henrik Brendstrup. Aftalen er netop kommet i stand gennem Brendstrups relation til kvartetten.

Se fotos på Facebook fra kammermusik-masterclass med DSQ d. 2. december 2022.

Alle nyheder