04.05.2022

Publikumsmøder og talentudvikling på SPOT Festival

Det Jyske Musikkonservatorium har for længst etableret sig som en fast bestanddel af den årlige SPOT Festival i Aarhus, hvor både publikum og branchefolk kan møde et stort udvalg af upcomming navne på den rytmiske musikscene i Danmark.

I år stiller DJM op med i alt 14 solister og bands på konservatoriets egen scene på festivalen: Klubscenen på DJM, Musikhuset Aarhus, fredag og lørdag d. 6. og 7. maj fra kl. 17 til 23.30. Næsten halvdelen af de optrædende kommer fra konservatoriets afdeling i Aalborg. Ud over konservatoriets officielle program på Klubscenen optræder flere studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium på egen hånd i SPOT-programmet.

UNDER SPOT

Som et helt nyt tiltag inviterer de studerende nu også indenfor i øvelokalet med den fælles overskrift: UNDER SPOT. Her møder publikum et bredt udvalg af studerende, der hver spiller en lille intimkoncert, uden for det officielle SPOT program. De indleder med en kort præsentation, hvor de optrædende selv giver et indblik i de arbejdsprocesser, der ligger bag det musikalske produkt. På den måde forsøger man at nedbryde barrieren mellem publikum og musiker.

UNDER SPOT byder på et meget bredt program, der er repræsentativt for de forskellige studerende fra både rytmisk, klassisk og elektronisk afdeling. UNDER SPOT kan opleves i konservatoriets øvelokaler på niv. 1, under Rytmisk Sal og Kammermusiksalen i Musikhuset. Programmet kører lørdag d. 7. maj fra kl. 14 til 18. Man skal bare følge lysene! Der er adgang med SPOT armbånd.

Sangskriverworkshop og vækstlagsudvikling

Som endnu et nyt tiltag får i alt 10 helt unge musikere mellem 13 og 16 år fire timers intens workshop med unge sangskrivere fra konservatoriet lørdag formiddag. Der har været stor interesse for dette nye initiativ, som skal være med til at øge interessen for sangskrivning og sikre en mere divers gruppe af fremtidige sangskrivere.

Workshoppen lanceres i samarbejde med SPOT Festival for at understøtte vækstlaget inden for den skabende rytmiske musik. De studerende, der underviser på workshoppen, er selv sangskrivere med gang i karrieren, flere af dem har tidligere optrådt på SPOT.

Efter workshoppen kan de unge deltagere gå på opdagelse i lørdagens festivalprogram og høre masser af ny musik sammen – og dermed få mulighed for at spejle sig i hinanden, i de sangskriverstuderende og i de professionelle koncerter på festivalen.

Udover selv at være aktive sangskrivere har underviserne på workshoppen et valgfag i hvordan man skaber rum for kreativitet, sangskrivning og idé-udvikling omkring børn og unge. Workshoppen er dermed et godt eksempel på hvordan valgfagene kan få de studerende ud i ”virkeligheden” og møde ægte samarbejdspartnere i branchen.

Alle nyheder