07.01.2022

Poppea – online opera om en moderne femme fatale!

Et vigtigt studenterprojekt bliver reddet online og giver samtidig flere mulighed for at se forestillingen.

De klassiske sangstuderende har i efterårets 2021 arbejdet med en opdateret fortolkning af barokkomponisten Monteverdi’s opera ”Poppeas kroning” fra 1642. Operaen var planlagt til at blive opført ved to forestillinger på Bora Bora i Aarhus midt i januar.

Covid19-restriktionerne fra sidst 2021 har imidlertid umuliggjort en opførelse med publikum i salen. Da det er en vigtig del af de sangstuderendes uddannelse at medvirke i en stor operaproduktion, bliver forestillingerne alligevel gennemført og streamet online, torsdag d. 13. januar kl. 19.30 og lørdag d. 15. januar kl. 19.30.

Link til streamingen ligger på begivenhederne i DJM’s kalender og på Facebooksiden.

Under hele prøvearbejdet er der taget alle tænkelige forholdsregler for at undgå smittespredning.

Eviggyldig historie fra det gamle Rom

Den oprindelige opera udspiller sig ved kejser Neros hof i Rom ca. år 55 og er en historie om forræderi og ærgerrighed, hvor officeren Ottone bliver forrådt af både sin kejser og sin kæreste, Poppea, der stræber efter at blive kejserinde.

I Det Jyske Musikkonservatoriums udgave udspiller historien sig i et dekadent, moderne erhvervsmiljø, parfumehuset ”L’impero Nero”, præget af velstand, luksus og glamour, med ambitiøse karrieremennesker, som alle stræber efter at stige i graderne, uanset prisen.

Alle bærer firmaets dresscode, sorte jakkesæt, sorte spadseredragter og hvide strømper. Undtagen Poppea, som med sin røde spadseredragt og sorte strømper ikke følger dresscoden, hun sætter sin hat som hun vil, er opportunist og klar til kamp for at stige i hierarkiet.

Operaen opføres i en forkortet udgave, guderne fra den oprindelige opera er helt udeladt, historien koncentrerer sig om menneskenes interne magtkampe. Opsætningen er enkel, med få rekvisitter og til gengæld flittig brug af projektioner. Der synges på italiensk, med korte handlingsreferater undervejs.

Professionelt produktionshold

Sangfaggruppen ved DJM har gennem efterhånden mange årtier haft tradition for cirka én gang hvert andet år at lave en fuld scenisk opsætning af en opera, med studerende på scenen og i orkestergraven, og med et professionelt produktionshold. Således er alle medvirkende sangere og musikere studerende ved konservatoriet.

Tenoren Jens Krogsgaard, der underviser i musikdramatik ved konservatoriet, er instruktør. Karin Seisbøll står for scenografi og kostumer. Søren K. Hansen er dirigent, og Frode Steengaard står for den musikalske indstudering.

Alle nyheder