11.03.2020

Panoramafestival 2020

Sidste skrig fra Aarhus … og fra resten af verden.

Panoramafestival 2020 fra d. 12. til d. 15. marts i Musikhuset Aarhus

Panoramafestival er komponisternes festival. Lige siden den første i 2015 bliver festivalen helt og aldeles tilrettelagt af komponistklassen, dvs. de konservatorieelever, der studerer komposition. Her præsenterer de dels helt nye værker, skrevet af de studerende selv, dels andre nutidige værker, som inspirerer dem og som de anser for væsentlige i samtiden.

Panoramafestival er dermed en enestående lejlighed til at blive opdateret på de nyeste tendenser inden for moderne kompositionsmusik, skabt af lokale såvel som internationale komponister og musikere.

Samlet koncertoversigt:

Torsdag d. 12. marts kl. 19.00 – Lille Sal, Musikhuset Aarhus:
Klassisk kor i moderne kontekst. Fire helt nye værker, for en meget gammel genre: Firestemmigt blandet kor. Med konservatoriets vokalensemble. Desuden flere instrumentalværker.

Fredag d. 13. marts kl. 20:00 – Lille Sal, Musikhuset Aarhus:
Musik for kammerorkester – nuancefuldt og transparent. To uropførelser samt yderligere tre værker fra de seneste fem år. Med Ensemble Pluma – unge musikere, primært fra musikkonservatoriet.

Lørdag d. 14. marts kl. 20:00 – Klubscenen, Musikhuset Aarhus:
Kaleidoskopisk oplevelse med ny-musik ensemblet Current Resonance, der arbejder med multimedie-værker, performance-værker, instrumentale værker m.m. En koncert med udelukkende uropførelser.

Søndag d. 15. marts kl. 17:00 – Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus:
Århus Sinfonietta udvidet med 20 konservatoriestuderende. Og med elektronik og multimedia. Helt nye værker samt nyere værker omarrangeret til lejligheden og det store orkester.

Koncerten søndag med Århus Sinfonietta afrunder et ugelangt projekt, hvor de professionelle musikere fra sinfoniettaen gennem samarbejdet med de studerende bidrager til at uddanne fremtidens ambassadører for ny og eksperimenterende orkestermusik, der stiller helt andre krav end traditionel symfoniske musik.

Se evt. mere om projektet på Århus Sinfoniettas hjemmeside.

Der er gratis adgang til alle koncerterne ved Panoramafestival 2020.
Flere detaljer om hver koncert i kalenderen her på konservatoriets hjemmeside.

På baggrund af myndighedernes corona-varsler tages der forbehold for ændringer, begrænset adgang eller aflysninger. Seneste nyt vdr. konservatoriets koncerter fremgår af hjemmesiden.

Alle nyheder