17.02.2020

Orkestermusik i nye elektroniske omgivelser

”The Electroacoustic Experience – orkestermusik i nyudviklet elektronisk kontekst” er et kunstnerisk udviklingsprojekt (KUV) ved DJM, som professor i komposition og bigband-arrangement Jens Christian ”Chappe” Jensen har arbejdet med over flere år.

Projektet bliver i denne uge afsluttet med tre koncerter, hvor mega-bigbandet Blood Sweat Drum + Bass spiller sammen med det klassiske ensemble Randers Kammerorkester, trompetisten Palle Mikkelborg og vokalisten Turid Guldin. Derudover indgår der præindspillede lyde (samples) og surround sound, som giver publikum en særlig rumlig oplevelse. Koncerterne bliver afviklet på Værket i Randers d. 19. februar, i Musikhuset Aarhus d. 21. februar og i Musikkens Hus, Aalborg, d. 22. februar.

I koncerterne indgår der bl.a. en ny suite af Jens Christian ”Chappe” Jensen samt en række ”Oldies and Goodies” fra mange års samarbejde mellem Palle Mikkelborg og Blood Sweat Drum + Bass, bl. a. med uddrag fra Mikkelborgs hovedværk AURA. Inden koncerten i Aarhus afholder DJM en intern clinic med Mikkelborg, hvor de studerende kan høre om hans liv som musiker og komponist.

Et ligeværdigt møde

Målet med KUV-projektet ”The Electroacoustic Experience” er at bringe det store Jazzorkester og den elektroniske livemusiker sammen i et ligeværdigt møde med hinanden ved at eksperimentere med nye strategier for komposition, improvisation, arrangement og instrumentation for stort orkester og avanceret elektronisk lydbearbejdning.

Forud for de tre afslutningskoncerter har der været en lang række meget forskellige koncerter, hvor Chappe har komponeret, arrangeret, instrumenteret og eksperimenteret med de teknologiske muligheder, i tæt samarbejde med en række eksperter inden for e-musik.

Koncertrækken har bl.a. omfattet en ToneArt concert i Koncertkirken i København: ”Moving Cirkles”, i samarbejde med danske lyrikere; Vinterjazz 2019: ”Per Carsten in retrospective” med bl.a. Palle Mikkelborg og celloprofessor Henrik Brendstrup; koncerter og CD-indspilning af musik af Stravinsky for big band med bl.a. Stefan Pasborg og Fredrik Lundin m.fl.; samt koncert med Aarhus Jazz Orchestra og Athletic Progression, der blander jazz, hiphop og soul, med musik af Athletic Progression og af konservatoriestuderende.

Projektet vil senere blive samlet i form af partiturer, audio, video og skrift og vil kunne tilgås online.

Projektets tre afslutningskoncerter gennemføres i samarbejde med Jazzselskabet Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium og med støtte fra Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, DMF og DJBFA.

Alle nyheder