image description

Uffe Steen

Docent, Guitar

Undervisning i / Primært arbejdsområde
Underviser primært i guitar, rytmiske genrer.

Formelle kvalifikationer / uddannelse
Startede i en tid uden rytmiske uddannelser. Har optrådt på danske og udenlandske scener med guitaren siden 1966. Studerede klarinet 4 år på det Fynske Musikkonservatorium 1972 -1976 Valgte igen guitaren, og har efter ansættelsen som timelærer og senere docent igennem 25 år uddannet en betragtelig del guitarister kendt idag fra jazz rock scenen , TV, Teatre og shows samt adjunkter og lektorer fordelt på landets konservatorier. U.S er stadig særdeles aktiv på de danske scener i en bred vifte af rytmiske genrer.

Kompetencer
2008: Klassisk og rytmisk forum omkring improvisation: Et møde med deltagelse af docenter professorer mm på tværs af genrene hvor der blev udvekslet viden om opførelsespraksis mht. improvisation.

2009 studieredigering af indspillet materiale. Emner omkring redigering og mixning.

2010, 2011, 2012 Medvirkede på jazzforbundets Summersession der løber af stabelen 1 uge i august. Der undervises af jazzmusikere fra hele verden af højeste musikalsk kaliber. Udbyttet er:
1)Man bliver inspireret af instruktørernes undervisningsform samt deres spil.
2) at jeg personligt kommer jeg til at sætte min egen musikalske æstetik i kontekst med unge talenter og erfarne jazzfolk fra hele landet samt udlandet, ved at spille og lytte til dem.
3) At komme tilbage med nye musikalske inspirationer til mine studerende

Publikationer :
Har udgivet lærebøgerne
Steen, Uffe, JazzGuitar, på forlaget GUF
Steen, Uffe, Elementær Blues, på forlaget GUF
Steen, Uffe, Blues for begyndere og viderekomne, på forlaget GUF

Erfaringsgrundlag / Seneste aktiviteter:
Professionel koncert virksomhed gennem over 40 år samt over 60 pladeindspilninger med danske og udenlandske kapaciteter. Optræder i dag som fast medlem i grupper som Uffe Steen Trio og Shades of Blue, MC Hansen Band der spiller originalt materiale. Er endvidere gæstesolist i flere andre jazz og blues sammenhænge. Spiller omkring 100 koncerter om året primært på de danske scener foruden, koncerter i Norge, Sverige og Tyskland. Afholder jævnligt clinics, f.eks Aalborgs internationale guitarfestival samt musikskoler og højskoler.

FOKU:
Primært forsknings-eller projektområde
Har i FOKU projekter primært koncentreret mig om, Kunstnerisk virksomhed samt Pædagogiske og kunstneriske udviklingsprojekter:

Afsluttede FOKU projekter:

2011:
løbet af september 2012 vil en bog med arbejdstitlen Udvidet Blues der rummer 10 bluesbaserede kompositioner til brug for lærer og elev på musikskoler, kunne ses på konservatoriets bibliotek. Bogen forventes udgivet på forlaget GUF på et senere tidspunkt

2010:
Har indspillet egne improvisationer over 5 jazzstandards, til brug for en lærebog i CD rom format. Med Band in a Box som akkompagnement.
Aflyttet og nedskrevet til noder samt guitartabulatur. Materialet bliver i år tilgængeligt på noder og CD til aflytning og akkompagnement.

2009:
Komponerede egne instrumentale værker og indspillede med dem en CD med titlen Twangz, der er udkommet på Long Life Record.

2008:
Har aflyttet, kategoriseret og nedskrevet jazz trompetisten Valdemar Rasmussens soli over 12 danske salmer i en etudebog . Alle salmerne er i forvejen udgivet på CD bl.a. med undertegnede som solist og akkompagnatør. Arbejdets resultat findes som noder i PDF format til egen udprintning samt MP3 med egen guitar og Band in a Box. Der er endvidere Midi akkompagnement til øvelserne samt tekst, der beskriver metode og karakterstik af de enkelte soli pædagogisk.

Facebook: https://www.facebook.com/MelodicGuitarist/

video http://www.youtube.com/user/stratosdane/featured