image description

Lisa Maria Cooper

Timelærer, horn

Lisa Maria Cooper begyndte at spille valdhorn i Suffolk, England og blev tre år senere tildelt et musikstipendium, inden hun lod sig indskrive på Royal Academy of Music i London. Cooper har desuden studeret på Essen Folkwang Universitet i Tyskland og Musikkonservatoriet i Maastricht hos Derek Taylor, Richard Watkins, Frank Lloyd og Erich Penzel.

I en alder af 20 år sad Cooper som førstehorn i Jeunesses Musicales World Orchestra under en fredsturné på Balkan og blev derefter tilknyttet Deutsche Oper am Rhein. Hun har haft yderligere engagementer over hele Tyskland, herunder stillinger som 1. horn hos Nürnberg Symfonikerne i 2005 og som 3. horn hos Essen Filharmonikerne i 2006. I 2010 vandt Lisa Maria Cooper stillingen som 1. horn i Aarhus Symfoniorkester, med hvem hun jævnligt har optrådt som solist.

Hun er efterspurgt som solist i Europa, og assisterer jævnligt som 1. horn i BBC Scottish Symphony Orchestra og Det Kongelige Kapel. I 2017 blev hun tilknyttet Royal Academy of Music i London.