image description

Jens Nørholm

Studielektor, Klaver, sammenspil

Jens Nørholm-har et bredt fundament i rytmisk musik,primært som pianist men ogå som trommeslager komponist arrangør. Jenses primære musikalske udtryk spænder fra klassisk jazz til R/B jazz og Brasil. Jens modtaget undervisning af bla. Carl Schoeder Butch Lazy Ed Thigpen Bo Steif. I nyere stilarter har Jens modtaget undervisning af Kevin King Gail Jhonson Scott Kinsey. Jens Har spillet / indspillet med musikere i både ind og udland.Det er navne som Robben Ford Alex Acuna Justo Almario Frank Gambale Jimmy Haslip Scott Mayo.

Af Hjemmelige solister har Jens spillet i mange sammenhænge med Jesper Thilo Finn Ziegler Bobo Moreno Hugo Rasmussen Christina Von Bulow Kristian jørgensen Søren Frost etc.

Jens har været bandleader i egne grupper som Orange Jazz Family, Swining Link, Akoustic Breeeze Swing Connectet, Kirke i Rytme etc. dem alle inderholder danske topmusikere.

Modtog i 1995 Jazzprisen “Jambassadørprisen” fra DR, Nordjyske,Ålborghallen.

I den pædagogiske verden har Jens undervist på stort set alle niveauer og har produceret materiale til både optagelsesprøve og færdighedsprøver i koncervatoriets studieforløb. Samtidig har jens cencoreret samtige optagelgessøgende på MGK kurserne i Ålborg og Århus i flere år. Udover det, har Jens deltaget i udviklings projekt på Molde kulturskole været instruktør på internationalt konservatorie jazzkursus i syd- italien under Erasmus. Samtidigt har han været udvekslet på andre konservatorier under Erasmus.

Som Klaver lærer er Jens meget obs på både klavermessig soliditet, inspiration og referrancer som kan støtte op om den studerendes grundviden og musikalske projekt.

Som sammenspilslærer m.m. er Jens meget fokuseret på optimering af den musikalske ( især rytmiske) energi i musikken så den kommunikere så klart som muligt.