image description

Jens Nørholm

Studielektor, Klaver, sammenspil

Jens Nørholm har et bredt fundament i rytmisk musik, primært som pianist men også som trommeslager, komponist og arrangør. Jenses primære musikalske udtryk spænder fra klassisk jazz til R/B jazz og Brazil. Jens har modtaget undervisning af bla. Carl Schoeder Butch Lazy Ed Thigpen Bo Steif. I nyere stilarter har Jens modtaget undervisning af Kevin King, Gail Johnson, Scott Kinsey. Jens har spillet / indspillet med musikere i både ind og udland. Det er navne som Robben Ford, Alex Acuna, Justo Almario, Frank Gambale, Jimmy Haslip og Scott Mayo.

Af danske solister har Jens spillet i mange sammenhænge med Jesper Thilo, Finn Ziegler, Bobo Moreno, Hugo Rasmusse,n Christina Von Bulow, Kristian Jørgensen, Søren Frost etc.

Jens har været bandleader i egne grupper som Orange Jazz Family, Swining Link, Akoustic Breeeze Swing Connectet, Kirke i Rytme etc. dem alle inderholder danske topmusikere.

Modtog i 1995 Jazzprisen “Jambassadørprisen”.

I den pædagogiske verden har Jens undervist på stort set alle niveauer og har produceret materiale til både optagelsesprøver og færdighedsprøver i konservatoriets studieforløb. Samtidig har Jens censoreret optagelgessøgende på MGK kurserne i Aallborg og Århus i flere år. Udover det, har Jens deltaget i udviklingsprojekt på Molde kulturskole, været instruktør på internationalt konservatorie jazzkursus i Syditalien under Erasmus. Samtidigt har han været udvekslet på andre konservatorier under Erasmus.

Som klaverlærer er Jens meget opmærksom på både klavermæssig soliditet, inspiration og referancer som kan støtte op om den studerendes grundviden og musikalske projekt.

Som sammenspilslærer m.m. er Jens meget fokuseret på optimering af den musikalske (især rytmiske) energi i musikken så den kommunikere så klart som muligt.