image description

Anne Hjort

Timelærer, sang

I mit arbejde er det vigtigste fokus, at instrumentet kan bære det kunstneriske udtryk, og at udtrykket arbejder sammen med kroppen, stemmen og personen.

Jeg arbejder med at gøre mine sangere langtidsholdbare, så de kan spille koncert efter koncert, år efter år – udtrykket skal støttes af et sundt og stærkt instrument, og de to ting går hånd i hånd.

I min egen hverdag som udøvende sanger ved jeg, hvor vigtigt det er at kende sit instrument, så det virker optimalt også i travle og udfordrende situationer. At være kontinuerligt aktiv på alle landets scener og festivaler er en vigtig del af min person, og jeg elsker at kunne forberede mine elever på både den udøvende, den skabende og den videreformidlende del af vores fantastiske branche!

Kunstnerisk beskæftigelse:
2012 – : Sangerinde i TV-2 og for Steffen Brandt med årlige inden- og udendørs turneer, festivaler, live-TV-optrædener, awardshows m.m.
2010 – : Sanger og sangskriver i Deer Bear med showcases på SPOT Festival, POPKOMM Berlin, SxSW Texas og flere millioner plays på Spotify
2008 – : Sangerinde i enkeltstående projekter med bl.a. Poul Krebs, Lis Sørensen, John Cale, Mek Pek, Martin Brygmann, Signe Svendsen m.fl.

Sangpædagogisk beskæftigelse:
2021 – : Sanglærer ved MGK Østjylland, Aarhus
2017 – : Halvårlige efteruddannelseskurser i min tilgang og metode for professionelle sangere og sangpædagoger/undervisere
2016 – : Timelærer i sang, Det Jyske Musikkonservatorium
2016 – : Kunstnerisk og sangteknisk coach for artister ved bl.a. Warner Music Denmark, Sony Music Denmark, Heartbeat Management, The Music Company og United Stage/Copenhagen Music
2008 – : Egen sangfaglig praksis for udøvende sangere og skuespillere

Afholder desuden løbende kurser for bl.a. DMF, Dansk Artist Forbund og musikskoler

Uddannelse:
2013: Rehabilitering – og akuthjælp, 1-årig efteruddannelse hos Anne Rosing
2009: Voice Embodiment (nu Anne Rosing Metoden), 2 årig sanger – og sangpædagogisk efteruddannelse v. Anne Rosing
2008: Cand.Musicae med sang som hovedfag på Det Jyske Musikkonservatorium