20.05.2022

Musik og sundhed: Energidrik med rytmer i til bl.a. hjemløse

Trommekoncerter som energiboost til hverdagens trivielle gang

Musik hjælper. Det har behandlingssystemet for længst fået øje på, og de senere år har en del projekter omkring temaet ”Musik og Sundhed” været prøvet af, bl.a. på forskellige hospitalsafdelinger.

På Det Jyske Musikkonservatorium udbyder man i dag valgfag i Musik og Sundhed. Her lærer de studerende at bruge deres musikalske færdigheder i andre sammenhænge end rent kunstnerisk, med henblik på at understøtte forskellige former for behandling. Det kan fx være smertelindring, men det kan også være mere socialt betonet behandling.

Tre trommestuderende fra konservatoriets rytmiske afdeling i Aarhus, der tilsammen kalder sig “Drummer Bois”, har lavet et projekt i faget Musik og Sundhed, hvor de tilbyder et energiboost til en hverdag, som af mange opleves triviel, ikke mindst blandt forskellige grupper af udsatte. De spiller koncerter for hjemløse på Godsbanen og for indsatte på Pension Skejby. Og mandag d. 23. maj spiller de tre pop-up koncerter på mere åbne lokaliteter ude i byen ved områder, hvor der typisk kommer hjemløse. Og hvor alle andre også er meget velkommen til kigge forbi og få ca. 20 minutters energiboost.

Som “Drummer Bois” siger:
”Der er rytmer i alting. I trafikken, i naturen og i hjertebanken. Rytmer er et universelt sprog som snakkes og forstås af alle mennesker, og som giver energi og godt humør.
Trommekoncerterne giver et energiboost til hverdagens måske ellers trivielle gang. 20 minutters koncert, hvor man kan give sig hen til trommernes umiddelbare energi, mærke rytmerne tage plads i sin krop og forhåbentligt gå derfra i godt humør.”

De tre koncerter mandag d. 23. maj afholdes:
– Klostertorv kl. 12.00
– Hus Forbi – Sydhavnen kl. 14.00
– Musikhusparken kl. 16.00

Drummer Bois består af de tre konservatoriestuderende Ludvig Holde Søndergaard, Tobias Meyer Granum og Gustav Hagelskjær.

Alle nyheder